Моника Станишева: Изливат помия върху мен, за да спрат кариерата на Сергей

14
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Божидар Димитров: Покрай Лувъра направихме мощен бизнес десант

2015-04-18 13:19:49

Обявената за сив кардинал на държавата се закани да съди всеки, който я клевети

Семейство Станишеви започнаха кризисен пиар през медиите. В нагласено сълзливо интервю в студиото на „На кафе” по Нова ТВ Моника Станишев обясни на българите, че тя и семейството й са политическа жертва на клеветници и злосторници. Думите й дойдоха като отговор на стотиците обвинения от лидери в БСП и държавници, че тя е истинският шеф на правителството и столетницата, че кове и корупционните схеми и финансовите дела на фамилията.

Тези неща ме докосват, аз съм нормален човек, а каква помия се изля върху мен. Няма никакъв смисъл да отговаряш на тези хора. Ако почна да им отговарям, аз не трябва да слизам от медиите. Това се прави за да уязвят Сергей, да спрат политическата му кариера, страдално се ожали първата дама на България.

Тя обясни с почти насълзени очи, че за скандала „Хохегер” имало специална парламентарна комисия, която 9 мсеца разследвала не не установила нищо.

Нямаха никаква забележка към мен , даже председателя на комисията ми каза, че добре съм си свършила работата. Истината е, че съм работила с Хохегер, когато Станишев не съм  го познавала дори, после заради мен стана интересна дейснотта ни. Чрез този проект аз работех за подобряване имиджа на България и показах стотици положителни публикации. После използваха този случай срещу Сергей. Не мога да си представя, че заради нещо добро, което съм направила за държавата трябва да седна на подсъдимата скамейка и да се оправдавам, навърза нова торба с лъжи невинната Моника.  Тя бе категорична, че този случай се използва и от вътрешни и от външни врагове на Станишев.  Моника обяче забрави да отговори, защо главният прокурор бави проверката по аферата и отказа да я разследва. Водещата Гала, вместо да задава въпроси, на които обществото чака отговор от години, демонстрираше захаросано съчувствие.

Ще си търся правата по съдебен път, човек трябва да потърси някаква защита. Човек когато мълчи, тези хора стават още по-нагли, закани се госпожа Станишева.

В студиото тя се изтипоса с четирите си деца, и през цялото време докато разказваше колко са нещастни от отношението на хората даваше на малкия Георги да суче от биберона – просто класика в жанра. Само липсваше компанията на първия й съпруг – банкера Венци Йосифов.

Ние сме като едно голямо италианско семейство. Родителите ми бяха нормални хора. Не са ме възпитавали да бъда амбициозна, черта на характера ми е. Всички спортове, които играех бяха част от училище. Бях висока и ми се отдаваха, похвали се Моника.

Тя има три висши образования. Жена й помага да гледа децата.

14-годишната й дъщеря Моника сподели, че обича да пее и да свири на цигулка, а синът й Венци, който е на 13, харесва математиката, спортовете и да свири на китара. На въпрос дали майка им е строга, те казаха „Да”.

Дария сега е на 2 и е най-опърничава и своенравна от четирите деца. Венци беше винаги усмихнат и много чаровен като малък. За Дария трябва да полагам много усилия. Георги (който е на 4 месеца, б.а.) е спокоен. Винаги съм си мечтала да имам дебело бебе и той е такова. Другите бяха мънички, но бързо наваксаха, каза Станишева.

Тя разказа за отношенията си с бившия си съпруг – банкерът Венцислав Йосифов.

„Ние сме като едно голямо италианско семейство. И бившият ми мъж има две деца от друга жена. С него се запознах, когато бях репортер в „24 часа“. Общувахме по работа и лека по лека започнаха да се развиват отношения и като се прибрах от една ваканция той ми каза: „Виж какво има едно правило – далеч от очите, далеч от сърцето“ и аз бързо реших, че искам да сме заедно. И двамата вложихме много от себе си. Раждането на Моника беше изключително щастлив момент. Изживяхме много трудни моменти, но се подкрепяхме. Бяхме много силен отбор. След проблемите започнахме да се отдалечаваме един от друг. В един момент и двамата стигнахме до решението да се разделим. Обичаме се вече като хора, а не като мъж и жена“, каза тя.

Моника и Венци споделиха, че като малки са усещали, че между родителите им има по-скоро приятелство, отколкото любов. Майка им добави, че са се опитали да го направят максимално безболезнено за тях.

„Оказва се, че Дария и Георги са леля и чичо на децата на неговите деца, което ни стана доста смешно“, добави Моника.

 „Със Сергей се познаваме от 2006 година. За мен беше огромна чест да бъда избрана за кампанията на президента Първанов. Сергей като лидер на БСП беше много ангажиран. Всичко беше професионално, по никакъв начин не съм допускала нещо да се случи. Нашите отношения се зародиха в аспекта, в който са сега чак след 2009 година. Тогава бях с Венци и не го забелязвах. Отнасях се критично към него и смятах, че можеше да работи по-добре“, каза Моника.

„Сергей е много затворен човек. Истината е, че е добър и чувствителен. Това че до такава степен се е обградил с бариери в един момент човек не може да усети емоцията в него. Тогава не ми е бил даже интересен, той се държеше служебно и сухо. 2009 г. Той изживя истинска вътрешна драма. В този момент той разкри себе си в лични разговори и много ми хареса човекът, който видях. Той ме допусна до себе си и го видях по друг начин, което ме изненада. Той е спокоен, аз съм емоционална и сприхава и ми действа положително“, добави Моника.