Медена вода за отлично здраве

17
Добави коментар
black_tulip
black_tulip

Медена вода за отлично здраве

Медената вода ви прави по-красиви

Всеки човек безспорно е чувал за ползите от меда и най-вече при грипни състояние по това време на година. Малко обаче са хората, които са запознати с това, че също така и медената вода е много полезна за вашето здраве и е природната панацея от множество болести на 21 век. Тази напитка не само, че е много полезна, но освен това е наистина вкуса.
Как да си приготвим медена вода?
За да си направите тази вкусна и полезна за вашето здраве напитка имате нужда от разтвор едно към едно, тоест една чаена лъжица мед на чаша вода, две чаени лъжици мед на две чаши вода и т.н. според количеството на течността. По този начин сами ще си направите разтвор с мед, като той ще се съдържа в напитка в съотношение около 13-14%.
Освен това, много малко от вас знаят, че медената вода по своя състав е много близка до кръвната плазма. Безспорно друго много полезно свойство на меда е това да формира клъстерни връзки в непреварена вода, тоест това значи да променя нейната структура.
С какво още е полезна медената вода за нашия организъм?
Едни от най-силните ползи на медената вода са усилването на имунитета и подобряването на храносмилането в организма ви. Другите полезни свойства на тази напитка са това, че по този начин завинаги ще се избавите от хроничната хрема, бронхита и ще пречистите стомаха си. Но полезните свойства на медената вода върху нашето здраве не свършват до тук. Тя има антибактериално свойство и може да ви помогне да се преборите с гъбичките. Освен това, тя помага за нормалната работа на бъбреците, на дебелото черво и възстановяване на стомашната микрофлора.
Ако сте решили да пиете медена вода като лечебно средство, а не като вкусна напитка, тогава ви съветваме да правите това един път дневно. Най-добре е да я пиете сутрин, като така полезните съставки в нея да могат да подействат на клетъчно ниво и да подобрят вашето общо здравословно състояние.

Tweet