Кандидатка за Мис България се обезобрази с процедура за 50 лева

1
Добави коментар
mignews
mignews

Една от най-красивите български манекенки и претендентка за титлата „Мис България 2012” Александра Михайловска е пострадала тежко от козметична интервенция и се е наложило да прекара цяла седмица в болница. Ослепителната брюнетка разказа за обезобразеното си лице по TV7. По думи на миската, козметичка на име Албена от „Орландовци“ е сложила в устните й витамин Е срещу скромната сума от 50 лева. Александра разказва, че е разбрала от приятелка за процедурата и е решила да се подложи на нея.

Отишла в кв. Орландовци, за да намери Албена, която освен козметик е и фризьор и маникюрист. Няколко дни след процедурата устните на Александра се подуват сериозно, деформира се и цялото й лице.

Отива на лекар и веднага я приемат в кожното отделение на „Александровска” болница. За щастие се оказва, че е отишла навреме и възпалението не е в застрашителни размери, но е приета за лечение и лежи в здравното заведение цяла седмица докато се стабилизира.

Лекарите в болницата са й показали снимки на момичета, които са били с опасност за живота след подобна интервенция. В студиото, гост на водещия Васко Мавриков ще бъде дерматологът д-р Мадлен Кокева. „Момичето има късмет. След подобна интервенция има случаи на момичета със сериозно увредено здраве, подуване на шията и гърдите, дори с опасност за живота”, коментира тревожния случай специалистът.

Д-р Кокева допълва, че витамин Е е полезен за външна употреба, но не трябва да се инжектира в меките тъкани. „Това е мастно вещество, което предизвиква грануломи”, коментира дерматологът д-р Мадлен Кокева.

Същата е ситуацията и с широкоразпространения силикон. Това вещество също е от групата на мастните витамини. Силиконовото олио е забранено в САЩ и Европа за инжектиране в меките тъкани и подобна процедура се прави само в Латинска Америка.

Предимството на силикона е, че има дълготраен ефект, но с времето тъканите се променят, а силиконът не може да следва тези промени и деформира тъканите.