Остров Муреа – другото име на Рая (Moorea)

81
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Остров Муреа се намира на 17 км северозападно от Таити и е част от Дружествените острови на Френска Полинезия. Разположения във водите на Тихия океан остров е един от съперниците на Бора Бора по красота и не само. Той е безспорен водач в класирането за най-екологично чисто място сред Полинезийските острови.  

Муреа представлява атол, състоящ се от централен остров, заобиколен от една от най-големите коралови системи в света. Формата му е триъгълна и с малко повече въображение може да се оприличи и на сърце. Именно поради тази причина той е притегателна дестинация за влюбени двойки.

Това райско кътче притежава два големи залива  – Опуноху и Кук на северния ръб и един малък, Ваяре, от източната страна.

Освен рай за гмуркачите, Муреа е вдъхновение и за художници и писатели. Страхотните изгреви и залези, девствената природа, прозрачно-сините лагуни с бели плажове, богатството на коралово дъно и великолепните хотели са само малка част от нещата, заради които туристите идват на тълпи тук.

Пребиваването на Муреа няма да е пълно, ако не отскочите и до Tiki village – старо селище, където може да стане свидетел на полинезийска брачна церемония, обичаите на местните жители и танцовото шоу „огнен танц“.

Hobyto.com