Най-добрата работа на света

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

За някои това е истински Рай, но за един човек това е работно място, предлагащо най-добрата професия на света и една единствена позиция – управител на австралийски тропически остров.

Най-добрата работа на света

Той се казва Бен Саутхол от Великобритания и през 2009 г. стана единственият служител на позицията пазител/управител (от англ. caretaker) на остров Хамилтън, намиращ се в Големия бариерен риф, със заплата 70 хил. паунда за 6 месеца, колкото трае договора на британеца.

Бен се конкурираше с общо 35 000 участници за примамливата позиция, а кампанията под името „Най-добрата работа на света“ беше организирана от щата Куинсланд, Австралия с цел популяризиране на туризма в региона.

Въпреки изглеждащата повече като почивка и забавление, а не професия, кандидатите за нея трябваше да отговарят на ред изисквания – да е добър плувец и да умее да се гмурка, да владее перфектен писмен и говорим английски, да е комуникативен.

И идва следващият логичен въпрос „А какво точно се очаква да върши един управител на тропически остров?“ Длъжностната характеристика на Бен изглежда като една голяма шега – разходки по плажа, гмуркане и разглеждане на подводни красоти и редовно актуализиране на сайта на острова със снимки, видеоматериали и полезна информация за туристическите забележителности и възможности за развлечения, които предлага остров Хамилтън. Или иначе казано, Бен изпълнява длъжността на излследовател, промоутър, рекламен агент на острова, туристически агент, журналист. А през 6-те месеца, през които Бен работи на тази длъжност, той живее във вила с голф игрище и басейн.

Вижте картата в голям формат

И макар и цял свят да завижда на Бен за невероятната му професия, самият той споделя, че въобще не става въпрос само за излежаване в хамак под палмите с фотоапарат в ръка, а всеки ден е едно истинско приключение, което превръща работата на Бен от най-добрата, също и в най-натоварената, отговорната и т.н.

11.11.2013/Ели Йорданова