Аденом на простатата. Лечение с лазер в Хил клиник

5
Добави коментар
Spirit4e
Spirit4e

Аденом на простатата. Лечение с лазер в Хил клиник

Простатата е жлеза, която е с размерите на орех. Тя се намира непосредствено под пикочния мехур и обхваща началната част на пикочния канал, който минава през простатата.

Простатата произвежда течност (секрет), който се смесва със семенните клетки и така възниква семенната течност, изригваща при оргазма на мъжа от пикочния канал (еякулация). По този начин простатата служи изключително за продължаване на рода и не влияе върху сексуалното влечение и ерекцията.

Увеличаване на простатата – доброкачествена хиперплазия (аденом)

С напредване на възрастта простатата се увеличава, което води до стесняване на пикочния канал. Тя започва да го притиска може да предизвика проблеми при уриниране. Симптомите не винаги зависят от реалния размер на простатата. Простатните жлези с малки размери също могат да създадат оплаквания.

Причини за заболяването

След навършване на 40 г. мъжът постепенно навлиза в нов етап от живота, който може да се сравни с климакса при жените, и се нарича андропауза. В този период се изменя балансът на половите хормони като се засилва влиянието на женския естроген, спомагащ за увеличаването на простатата.

Доброкачествената хиперплазия на простатата е заболяване, за което е характерно увеличаване на вътрешните отдели на жлезата.То се наблюдава при 50% от мъжете на възраст между 40 и 60 години. Между 60 и 80-годишна възраст процентите са вече 75%, а при 80-90-годишните нарастването на простатната жлеза се наблюдава при 90% от тях.

Симптоми

Оплакванията най-често са свързани с изпразването на пикочния мехур, т.е. уринирането:

често изпускане на урина, особено нощно време
неочаквани, непреодолими позиви за уриниране
непроизволно изпускане на урина (инконтиненция)
уринирането е възможно само с усилие и напъване
болки и парене при уриниране
чувство за не докрай изпразнен пикочен мехур (чувство за остатъчна урина)
отделяне на слаба струя урина (на капки)
нарушения в съня

Загуба на личната свобода

Много мъже се оплакват от промените, настъпващи в обичайния им начин на живот, заради горните симптоми:

те избягват пътувания и пътешествия
ползват само затварящи се обществени тоалетни, вместо обикновените писоари
с нежелание обуват светли на цвят панталони
въздържат се от дълги разходки навън
деловите хора изпитват страх от продължителни конференции

Тежък стадий на заболяването

Тежкият стадий на заболяването на се характеризира с образуването на така наречената остатъчна урина. При много слаба струя пикочният мехур не може да се изпразни напълно и урината остава в него, като понякога достига няколкостотин милилитра. Възниква постоянното чувство за пълен пикочен мехур с непрекъснати позиви за уриниране, които понякога са съпроводени от непроизволно изпускане на урина.

Оставащата в пикочния мехур остатъчна урина от своя страна, е идеална хранителна среда за бактериите, които могат да предизвикат болезнени възпаления на пикочния мехур или на простатата. Тези възпаления могат да бъдат съпровождани от болки при уриниране, а също от повишаване на телесната температура и треска.

В застоялата остатъчна урина е възможно, също така, образуване на камъни.

Зелен лазер – „златният стандарт“ в лечението на увеличена простата

Просто и ефективно решение 

Съвременната медицина разполага с изключително ефективно и лесно решение на проблема увеличена простата – Зелен лазер, с който се постига буквално изпаряване на простатата.Тази нова лазерна технология e категорична алтернатива на хирургическата операция и може да ви освободи от всички проблеми с неволното изпускане на урина. При това без изобщо да променя нормалното ви ежедневие. След процедура със Зелен лазер пациентът се завръща към нормалния си начин на живот още на следващия ден. Хил клиник разполага с единствения Зелен лазер в България. Процедурата се назначава след обстоен преглед от специалист-уролог. 

Зелен лазер – новият „златен стандарт“ в лечението на увеличена простата

Половин столетие класическата операция на простатата трансуретрална резекция (ТУР) носи титлата „златен стандарт“ при лечението на доброкачественото увеличение на простатата. Доскоро в целия научен свят не се намираха претенденти за тази титла. Днес, за първи път в историята, Зеленият лазер дава възможност да се постигат същите клинични резултати, както при ТУР – и при това с несравнимо по-малък риск и абсолютно безопасно за пациента.

Тази нова технология решително променя стандартите в досегашните методи на лечение.

Хиляди мъже по цял свят вече успешно са решили проблема с увеличената си простата с помощта на процедурата със Зелен лазер. Това вече е възможно и в България.

Със Зеления лазер се отстранява увеличената тъкан, премахват се неприятните симптоми и се възстановява естествената и силна струя урина. Някои пациенти са способни веднага след терапията да уринират без катетър и могат да бъдат изписани от клиниката няколко часа по-късно.

Възстановителният период е кратък и почти безболезнен. В рамките на една седмица повечето пациенти се връщат към обичайния си начин на живот и отново са работоспособни. Всичко това превръща процедурата със Зелен лазер в новия „златен стандарт“ при лечение на простатна патология.