Супер яка тренировка с пудовки

2
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Знаете, че сме абсолютни и категорични почитатели на пудовката. Въпросният фитнес атрибут, с чиято биография ви запознахме преди известно време, е незаменим помощник в тренирането и може да направи чудеса с тялото, стига да се използва правилно (безопасно) и редовно.

По този повод, много държим да ви покажем следващата чудесна тренировка с пудовки, която взехме назаем от FitSugar. Тя включва общо 4 упражнения, демонстрирани от известната американска инструкторка Ями Лий, с която са тренирали куп звездни персони. Без повече приказки, приканваме ви моментално да преминете към следващото видео:

Видяхте – положението е сериозно 😉 С първото движение осъществявате своеобразна загрявка на цялото тяло и го подготвяте за предстоящото предизвикателство. Мобилизирате раменете, краката и корема. Важно е да напрягате мускулите на пояса, за да си осигурявате максимална стабилност и опора. Изпълнете общо 10-15 повторения и на двете страни.

След като загреете, преминете към второто упражнение. То е хубаво, защото ще ви позволи да натоварите всяка част от себе си. Дръжте гърдите изпъчени, а гърба – изправен. Реализирайте отново 10-15 повторения около всеки крак.

Следващото изпитание е с още по-висока степен на трудност. Но сме сигурни, че ще успеете да се справите отлично. Ще работите за раменете, ръцете, дупето, корема… С две думи – за всичко. Още 10-15 повторения не ви мърдат.

Накрая имате комбинирано упражнение с 3 елемента. То ще тества издържливостта и баланса ви. Правете го контролирано и бавно. Преборете се отново за още 10-15 повторения на всяка страна.

Важно: изберете пудовка, която да отговаря на възможностите и физическата ви подготовка. Ако за първи път тренирате с подобна тежест, поискайте жокер от приятел и го помолете да следи дали спазвате правилната техниката на изпълнение.

Е, оставяме ви да се трудите, понеделник е изключително подходящ за това 😉