Виж как да не се превърнеш в жертва на модата

20
Добави коментар
Vaniliya
Vaniliya

 

Няколко правила, за да не станете жертва на модата

Няма нищо лошо в това да обичаш модата и да се опитваш непрекъснато да си в течение на най-новите тенденции. Лошото настъпва, когато се превърнеш в жертва, или както казват тийновете “фешън жертва”. Не всяка модна тенденция е подходяща за теб. За да избегнеш това, заложи на собствения си усет за стил. Приеми, че някои дрехи просто не ти стоят добре и дори не е нужно всичко да ти подхожда, нали така?!

Обличай се за себе си

Избери дрехи, които работят за теб и отговорят на личния ти вкус. Обличай се за себе си – не за другите! Всеки човек има различен вкус. Няма нужда да подражаваш на колежките и приятелките си. Ако някоя нова модна тенденция не отговаря на индивидуалните ти физически особености, просто я игнорирай. Не се чувствай длъжна да имаш по нещо от всяка модна линия. Това няма да те направи по-успешна и привлекателна. Виж, увереността ще направи точно това! Тази увереност обаче не идва само от модерните скъпи дрехи.

Приеми тялото си такова, каквото е!

Всяка жена има несъвършенства. Научи се да обичаш тези несъвършенства и да ги накараш да работят в твоя полза. Ако си мислиш, че колежките ти нямат такива, грешиш! Имат и още как! Просто ги прикриват умело. Знаейки проблемните си зони, те ги маскират и не привличат вниманието върху тях. Ще се изненадаш колко комплекси имат и колко неща не харесват в себе си. Вече не се ли чувстваш по-добре?

Най-доброто, което можеш да направиш, е да избягваш дрехите, подчертаващи проблемните зони. Къдричките и плисетата може да стоят добре на слабите жени с правоъгълен тип тяло, но не и на по-закръглените дами. Те привличат вниманието към бедрата, в което няма лошо, ако си стройна.

Научи точните си размери

За всяка жена е важно да знае точните си размери. Измери бюста си с опаковъчна опъната лента за мярка около най-широката част на бюста си. След това измери талията по същия начин и бедрата около най-широката им част. Тези мерки ще ти помогнат и при поръчването на дрехи онлайн. Не забравяй, че винаги трябва да купуваш точния размер дрехи. По-малкият номер няма да те направи по-слаба, напротив! С по-тесни дрехи ще изглеждаш по-пълна.

Определи си бюджет за дрехи

Определянето на точен бюджет ще те спаси от модно разхищение. Така ще избегнеш импулсните покупки на модни дрехи, които после никога няма да облечеш. Ако ти липсва самодисциплина, остави кредитната си карта у дома. В себе си носи определена сума, която не превишава възможностите ти.

Не купувай, без да пробваш

Никога не купувай дрехи, без да си ги пробвала. Спокойно проучи как ти стои новата дрешка в съблекалнята пред огледалото. Помисли дали ще я носиш повече от веднъж, дали ти е удобна, дали ти стои добре и дали изобщо имаш нужда от нея. Не се доверявай на приятелките си, които те съветват да си купиш нова модна глезотийка, също като тях. Довери се само на собствения си усет и вкус. Не че е лошо да получиш второ мнение, но то не трябва да е определящо.

Поддържай стила си балансиран

Избягвай да носиш прекалено много тенденции наведнъж. Не смесвай различни модели и стилове, които не си подхождат. Ако се налага да го направиш, избери един фин модел и друг по-натрапчив. Например – блуза на цветя с панталони с много тънко леко райе. 

Виж как да не се превърнеш в жертва на модата 5.00/5 (100.00%) 1 vote