Почивни дни, официални празници и именни дни през 2014-та

4
Добави коментар
cybervn
cybervn

P.S. В началото, че в края на статията няма да го прочетете. Важно ми е вашето мнение, защото догодина живот и здраве, пак ще правя и предния календар с почивните дни явно въобще не се хареса като дизайн.

Дойде времето за календара за 2014-та година с почивните дни и официалните празници. Днес по някое време се очаква правителството да гласува, кога официално ще се почива през 2014-та. По предварителни данни решението е през месец Май да има шест поредни почивни дни ( от 1-ви до 6-ти ), като 2-ри и 5-ти ще се отработват същия месец съответно на 10-ти и 31-ви. Покрай нова година обявяват и 31-и Декември за неработен, като ще се отработва същия месец на 13-ти.

Към същността : от тук можете да си изтеглите екселския файл с почивните дни през 2014-та година : КАЛЕНДАР С ПОЧИВНИ ДНИ, ПРАЗНИЦИ И ИМЕННИ ДНИ 2014

Ето как всъщност изглежда самата таблица :

В първият лист от таблицата съм добавил и различни видове коментари :

При посочване на месеца се визуализира цялата информация за съответния месец : брой почивни / работни дни през месеца, празници със съответните дати, и на два от месеците, кога ще сменяме часа.
При посочване на съответната дата излиза, какъв всъщност е празника или към какво часово време ще минаваме.

Има и трети лист, в който са дадени варианти за съчетаване на отпуск с почивни дни, като се под всеки месец може да се въведе колко дена отпуск са използвани и в най-горната част на таблицата се сумират общо дните.

За трета поредна година предлагам календар с почивните дни, като този път съм включил и именни дни. В втората таблица ( Именни дни ) са изброени имена / дати / празник, като има възможност и за търсене по име, както възможност за директно филтриране по име, като втория вариант е по-удачен, защото има множество хора с по няколко именни дни през годината.

Точно в момента нямам свободното време да направя и видео как се работи с таблицата, а и е нужно да публикуват официално тези размествания, че знае ли човек, дали няма да си променят мнението в последния момент, но малко по-нататък със сигурност ще направя едно.

И отново линкче към файла, ако случайно сте прочели всичко, за да не се връщате към началото на статията  : КАЛЕНДАР С ПОЧИВНИ ДНИ, ПРАЗНИЦИ И ИМЕННИ ДНИ 2014