Комедия с Уил Фарел на върха в САЩ

2
Добави коментар
raya
raya

През последния уикенд Уил Ферел се сдоби с поредната си роля във филм №1, но привлече по-малко от очакваната публика с новата баскетболна комедия „Semi-Pro“. Североамериканският боксофис даде най-ниските си резултати от три месеца насам.

Историческият романс „The Other Boleyn Girl“ се представя добре, макар и на малко екрани, но комедията „Penelope“ едва се промъкна в десятката. Последният опит на Ферел да разсмее публиката чрез спорт идва под формата на „Semi-Pro“ – комедия, която дебютира на върха на класацията с $15.1 млн. Филмът на New Line стартира с приличната средна сума от $4830 от 3121 екрана, но не можа да достигне други, появили се наскоро филми на комика, като „Blades of Glory“ ($33 млн.), „Рики Боби: Лудият на макс“ ($47 млн.) и „Водещият“ ($28.4 млн).

За тези ленти с категория PG-13 можеха да си купуват билети и по-младите фенове на Ферел, докато „Semi-Pro“ получа забранителната категория R, което най-вероятно се е отразило на продажбите. Това са най-ниските приходи за филм, оглавил класациите, откакто „Другата в мен“ с Джоди Фостър дебютира с $13.5 млн миналия септември.

Трилърът на Sony „Точен прицел“ слезе на второ място с 44% по-малко зрители от предишната седмица, донесли $12.8 млн. Общата сума дотук е $40.8 млн. за десет дни, благодарение на отличния маркетинг на студиото. Надеждите са за финал у дома с около $70-75 млн. Дори още по-добре продължава да се представя фентъзи приключението „Хрониките на Спайдъруик“ с $8.7 млн. Филмът на Paramount е намалил приходите си само с 34% и умело се възползва от липсата на други семейни ленти в момента.

Цялата му сума дотук е $55 млн. Sony организира добър дебют на „The Other Boleyn Girl“, който събра $8.2 млн. от само 1166 екрана, което прави средно по $7035 – доста впечатляващо! Най-доброто представяне по показателя средна сума от екран сред първите 20 ленти. С участието на Натали Портман, Скарлет Йохансон и Ерик Бана, лентата привлича най-силно млади жени.

Проучванията на студиото показват, че 72% от зрителите са жени и 66% са под 35 години. Отзивите не са много добри. „Телепорт“ скочи на на пета позиция със спад от 40% за $7.6 млн., а Fox вече са събрали $66.8 млн. Следва денс драмата на Buena Vista „Step Up 2 The Streets“ с $5.7 млн., понижение с 40% и общ резултат засега от $48.6 млн. Новият филм с Матю Макконахи и Кейт Хъдсън „Златна възможност“ е спечелил $4.4 млн., спад само 33% и вече е донесъл $58.8 млн. за Warner Bros. Оскаровият „Няма място за старите кучета“ увеличи броя на екраните от 1101 до 2037, за да капитализира 4-те си златни статуетки и отново влезе в десетката с $4.1 млн. Така Miramax вече има $69.7 и вероятно милионите ще станат поне $80 само от кината в Северна Америка.

Комедията с Кристина Ричи „Penelope“ дебютира в 1196 кина и получи $3.8 млн. или средно незадоволителните $3179 на екран. Критиците изразяват смесени мнения. На десетото място е „Определено, може би“ с $3.4 млн. от уикенда, 35% по-малко продадени билети и $26.7 млн. дотук.

Носителят на „Оскар” „Juno” е единадесети с $3.3 млн. и само 21% спад, с което вече е събрал $135 милиона. Изненадващо успешната независима тийнейджърска сензация на Fox Searchlight вече изпревари по приходи екшън хитове като „Умирай трудно 4″ и „Фантастичната четворка и Сребърният сърфист“.

„Juno” е и най-успешният филм с жена в главната роля от 2002 година насам, когато излезе мюзикълът „Чикаго“ с Катрин Зета-Джоунс и Рене Зелуегър. Десетте филма са изкарали заедно $73.8 млн., което е с тревожните 28% по-малко от миналата година по това време.

Но премиерата на „10 000 пр.н.е.“ e следващия уикенд, а филмите на Роланд Емерих обикновено носят доста пари.