Бареков пред БЛИЦ: Борисов вади стари документи, крие потоци от пари през офшорките

20
Добави коментар
tedy79
tedy79

Бойко Борисов вади стари документи, които аз съм извадил отдавна. Това са само една трета от тях. Така коментира пред БЛИЦ политикът Николай Бареков показаният днес във Фейсбук документ от Кипър на Борисов. Експремиерът твърди, че това е доказателство, че не е бил в конфликт на интереси, докато е бил на поста главен секретар на МВР и кмет на столицата.Борисов не отговори защо е прехвърлил мениджмънта на фирмата и защо тя продължава да действа и до днес. Прехвърленият мениджмънт означава скрита собственост. Той не е декларирал финансови транзакци и печалба, не казва и за парите, минали през офшорната му компания, казва още Бареков.

Както БЛИЦ съобщи по-рано днес, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постна в социалната мрежа фейсбук документи, издадени от фирмения регистър на Кипър. Бившият премиер обяви, че още днес ще ги депозира в Комисията за конфликт на интереси.

Въпреки това Бареков е категоричен, че офшорката на Борисов действа и до днес и че той крие за дейността и на друга своя фирма.

Борисов се прави на див каратист, но е изпечен манипулатор и го зова да отговори на тези въпроси, а не да вади стари документи, които съм извадил самият аз, посочи Бареков. Той е решен да води до край операция „Чисти ръце“ и да преследва всички политици, за които има съмнения, че са с нечисти доходи./БЛИЦ