Възстановяват парка в МБАЛ „Св. Пантелеймон“

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Със засаждането на 550 дървета, от които 450 иглолистни – 250 туи и 200 кипариса, и 100 широколистни, по съвместна инициатива на МБАЛ „Свети Пантелеймон“  и ОП „Градини и паркове“ започна възстановяването на парка на болницата.

Искаме болните да си върнат своя парк за разходки и рехабилитация, отбеляза управителят на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ доц. д-р Петко Недев.

30-те декара зелени площи от години се бяха превърнали в разграден двор, в който се мотаеха бездомни животни, изхвърляха се какви ли не боклуци, кой свареше си паркираше автомобила, части от него дори бяха „превзети“ от граждани за садене на домати и чушки, разказа доц. Недев.

Теренът сега е изчистен, извършена е санитарна сеч, премахнати са саморасляци, някои от които застрашаваха да бутнат оградата, повдигнати са короните на дърветата, пред главния вход са засадени липи, изброи директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Залесяването ще продължи до декември, а за пролет двамата замислят облагородяването на парка да продължи с Цветно парти.