Междузвездни войни: Епизод 7 – 18.12.2015 г. | Florian Pekazh – the blog

32
Добави коментар
bleeding_me
bleeding_me

Преди много години в една далечна галактика…

18 декември 2015 година. Това е датата, която интересува най-много всички привърженици на фантастичната поредица. Точно в този ден ще се състои премиерата на Междузвездни войни: Епизод 7. Какво всъщност да очакваме от продължението на “Дисни”? Можете да бъдете спокойни – всичко най-добро от предишните шест филма ще присъства и в новата продукция.

Режисьорът: Дж.Дж.Ейбрамс вероятно е най-добрият възможен избор за режисьор на фантастичен филм, още повече ако става дума за работа под напрежение. След редицата успехи на малкия екран, включващи “Lost” и “Fringe”, Ейбрамс успешно премина и на голямата сцена със “Super 8″. Въпреки, че продукциите му винаги впечатляват с автентичност, големият му успех дойде с продължението на сагата “Star Trek”. Смятана от мнозина за напълно изгубена кауза, той буквална опроверга всеки един критик, възраждайки изцяло легендарната поредица. Със сигурност феновете на “Междузвездни войни” могат да спят спокойно, знаейки, че един от най-способните млади режисьори се е заел с продължението на любимата им поредица.

Героите: Както писах по-рано кастингът за Епизод 7 се движи с пълна пара, като “Дисни” решиха да извършат подбора през интернет. Персонажите, за които търсят кандидати са двама – Рейчъл и Томас. Спекулациите са много, а резюметата им определено не помагат да разнищим кои всъщност са двамата тинейджъри. Най-правдоподобна изглежда версията, според която Рейчъл е дъщеря на Хан Соло и принцеса Леа, а Томас е син на Люк Скайуокър.

История: По принцип бих предупредил за спойлери, но при сегашното положение не мисля, че мога да ви предоставя нещо чак толкова значително, което да попадне в тази категория. Всъщност официалната информация е почти никаква, Ейбрамс е настоял детайли от работата му да не достигат по никакъв начин до медиите и поне за момента планът му работи успешно. Със сигурност знаем едно – след като новата част се води като епизод 7, то действието ще се развива след смъртта на Дарт Вейдър. Точно и поради тази причина се предполага, че двамата млади герои, които изглежда, че ще бъдат главните действащи лица, са всъщност децата на Люк, Леа и Хан Соло. Предполага се, че Люк намира любовта малко след действията, отразени в Епизод 6, и докато Томас израства той се отдава на възстановяване на ордена на джедайте и поради тази причина в резюмето на сина му е вписано, че израства без влиянието на баща си. Проблемът с тази теория е, че в резюмето на Рейчъл е написано, че тя е сирак, което би означавало, че Хан Соло и Леа са мъртви. Поне според мен всичко това изглежда много нереално, но времето ще покаже. Със сигурност обаче ще можем да се насладим на типичните са вселената на “Междузвездни войни” дроиди и клонинги, като не по-малък интерес представлява въпроса кой са послушали те след смъртта императора? Много от почитатели се надяват на нов могъщ сит лорд и поредната битка срещу тъмната страна на силата, но очакванията са, че поне в седмия епизод това няма да се случи. Това по-скоро ще бъде частта, която прави преминаването от старата трилогия към новата, стъпало към новата ера, в която навлиза поредицата – ерата на “Дисни”.

След прочетените слухове, материали и общо взето всичко, свързано с така дългоочакваното продължение, смея да твърдя, че феновете на най-известната фантастична поредица няма от какво да се притесняват. Способностите на Ейбрамс не подлежат на никакво съмнение, въпросът е каква свобода ще му предоставят от “Дисни” да разгърне своите идеи. Ако не му поставят точни изисквания и граници на действие, мисля че коледният подарък през 2015-та година за всички фенове на “Междузвездни войни” ще бъде повече от фамозен!

Подобни публикации