Как да си направим дрешка за куче

20
Добави коментар
si111
si111

Да направим сами дрешка за куче, не е толкова трудно. На вън застудя и малките ни любимци, ще се чувстват комфортно със своята топла дрешка, а вие супер фешън с модния си приятел.

                   

Случвало ли ви се е да извадите от пералната пуловер, с 3-4 размера по-мълък? На мен да. Но дори и да нямате такава екстра, със сигурност ви се намира стар пуловер, който никога няма да облечете. Умалелият, весел детски пуловер, също би бил подходящ за целта. На малкия ви любимец, той ще стои перфектно само след няколко стъпки.

Внимавайте, тази идея е подходяща за кучета до 8-10 кг.

 

Първо, за да получите желания размер пуснете пуловера в пералната на най-високата температура /ако вече не сте го направили, разбира се/ Може да се наложи и да повторите процедурата, ако кученцето е по-дребно. Така ще постигнете три неща. Няма да се наложи да прекроявате голямата дреха, ще получите тепана вълна, която е с доста по-плътна и дебела структура от тази на първоначалната дреха. И не на последно място, когато плетения плат се степа, не е необходимо да поръбвате или подгъвате срезовете.

 

 

 

Срежете по средата, по държина пуловера, както е показано на снимката.

  

Отрежете ръкава, това ще бъде отвора за врата. Не се притеснявайте за шева, просто отрежете, където мислите за подходящо.

Сега облечете пуловера на кучето, за да видите, каква сте я свършили.

   

Отрежете местата, там където смятате за необходимо, за да пасне по-добре на вашето куче и заоблете ъглите.

Отбележете томно местата зад основата на предните лапки, за да зашиете там връзките за придържане. От останалата част на пуловера отрежете широки и достатъчно дълги връзки, така че да можете да ти връзвате отдолу. Пришийте ги на предварително отбелязаните места, зад предните лапки. За да стане по-красиво и да не се забелязва този единствен шев в дрешката, може да ги пришиете, заедно с големи декоративни копчета. За момиченцата, може да пришиете на гръбчето панделки, мъниста, катарами, брошки или каквото друго ви хрумне.

Това е, вашият любимец е готов, за зимни разходки.

Вижте тук едно по-сложно, но не по-малко красиво изпълнение.

Вижте различни модели в галерията.

 

Как да си направим дрешка за куче 5.00/5 (100.00%) 1 vote