Боядисване на косата в домашни условия видяна 3908 коментари 0

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Експертите препоръчват цветове, които са не повече от два нюанса по-светли или по-тъмни от естествената ви коса.

Също така трябва да вземете предвид тена си преди да добавите червени, медни или златни нюанси в косата си.

Червеното не е подходящо при жълтеникави или маслинени тонове на кожата, както и то не подхожда на много червеникава кожа. Идеален за червеникавата коса е равномерният тен и много светла, леко розова кожа. Също така трябва да помислите, че при тъмни цветове на косата светлият тен ще изглежда много блед.

Пепелно боядисаната коса в перлени тонове прави жълтеникавия тен безцветен и сив. От друга страна, перлените нюанси могат да изглеждат доста оживени с фини златисти или червеникави кичури или при жени с червеникави полутонове в тена си (при повечето жени от европейските страни).

Направете тест за алергия преди да пристъпите към използване на какъвто и да е оцветител за коса. Ще намерите указанията за този тест върху листчето с инструкциите за боядисване.

Нанесете боята върху косата си според указанията.

Остатъците от боя от предишно боядисване може да доведат до отклоняване на крайния цвят от този, рекламиран на опаковката. Освен това, резултатите от боядисването може да са доста изненадващи, ако в предходните четири месеца косата ви е била боядисана с къна или оцветители с къна, съдържащи екстракт от растения. Същото се отнася и когато преминавате от изкуствени към биологични бои за коса. 

Използвайте шампоани и балсами за боядисана коса, така че цветът на косата ви да запази блясъка си, а косата да изглежда здрава. Боядисаната коса се нуждае от специални грижи.

Ако сте харесали новия цвят на косата си, запишете данните на този цветен нюанс за следващо третиране. Няма да е необходимо да се колебаете, когато следващия път купувате препарати за боядисване на косата.

Косите са различни и поемат боите по различен начин. Факторите, от които зависи това, са:

Дължината на косата. Повече площ, повече външни въздействия.
Гъстотата на косата. Там, където косата е по-гъста, трябва да се нанесе повече боя.
Процентът на побеляването.
Физиологичното състояние на организма. По време на цикъл, при менопауза, при приемане на хормонални средства, по време на бременността, както и при стрес, хронична умора или промяна на климата косата не поема добре боята.
Сезоните. Ако стоите дълго време на слънце без шапка, косата ви ще „изгори“. Под действието на ултравиолетовите лъчи водата (а косъмът съдържа 26% вода) се превръща частично във водороден окис. Такъв косъм реагира неадекватно на боята.
Предишното боядисване.
Естественият цвят на косата ви. Оттенъкът, който ще изберете трябва да съответства на този цвят. Това обаче не е толкова лесно, защото цветът се променя дори и от осветлението. На луминисцентна светлина косата изглежда по-тъмна и матова, а на електрическа червенее.