Забележителностите на Мюнхен – тема за Германия – Idi.bg

19
Добави коментар
tao
tao

В Мюнхен има толкова много забележителности, че на посетителите на града им е трудно да решат, какво да правят. От световноизвестните арт музеи до парковете и историческите бирарии – тук има за всекиго по нещо. Планирайте вашето пътуване до Мюнхен предварително, като се запознаете с нашите любими забележителности в този европейски град.

Pinakothek

Pinakothek е една от най-старите арт галерии в света, както и една от топ атракциите на Мюнхен. Галерията се помещава в три сгради, най-старата от които, Alte Pinakothek, е отворила врати през 1836 г. и помещава някои от най-големите шедьоври на старите майстори. Във втората сграда, Neue Pinakothek, са изложени творби от 19-ти век. В третата, Pinakothek der Moderne, се помещава най-големият музей за модерно изкуство в Германия. Трите сгради са разположени близо една до друга и са оборудвани с аудио гид, който разказва за самите произведения на изкуството.

Концентрационен лагер Дахау

Разположен на около 16 километра от Мюнхен, концентрационният лагер Дахау е първият концентрационен лагер, който нацистите отварят в Германия. Лагерът съществува от 1933 година и само през първата година през него са минали около 4800 затворника, които били принудени да извършват тежък физически труд при ужасни условия. В момента лагерът е превърнат в музей и може да видите помещенията, в които са живеели затворниците, газовите камери, мястото за разстрел, дворът и бесилките. Екскурзоводите ще ви запознаят подробно с историята на това ужасяващо място, но имайте предвид, че посещението на  Дахау не е за всеки и трудно се понася, особено от по-чувствителни хора.

Hofbrauhaus

Най-известната бирария в Мюнхен, а може би и в целия свят, Hofbrauhaus, не само предлага  вкусна храна и бира, но има и богата история. През 1589 г. Дукът на Бавария, Вилхелм 5, недоволен от местната бира, решава да отвори своя собствена пивоварна, и създава Hofbrauhaus. Бирарията е страхотно място, в което може да се смесите с местното население, да хапнете сочни наденички, да пийнете прясна бира и да се насладите на традиционната жива музика.

Английската градина

Разположена на 900 акра, мюнхенската Английска градина е едно от най-красивите места в града и един от най-големите паркове в света. Името й се дължи на факта, че е изградена в английски провинциален стил, с пътеки за колоездене и бягане, спортни игрища, къщичка за чай в японски стил, реки, гръцки храм, китайска пагода, огромна бирена градина и много възможности за забавление. Вземете си фотоапарата, тук може да направите много красиви снимки.

Площад Marienplatz

Пътуването ви до Мюнхен няма да е пълно ако не прекарате известно време на изпълнения с красиви сгради площад Marienplatz. Тук редовно се провеждат най-различни събития. Но дори и да нямате късмет да станете свидетел на едно от тях, просто си вземете една бира, настанете се удобно и наблюдавайте хората.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1771 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност