Пет грешки, които да избягвате на работното място

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Пет грешки, които да избягвате на работното място

25 ноември 2013 | 12:28

7235

Случва се да допускаме грешки в работата си. За късмет повечето от тях остават незабелязани и без последствия, но има и други, които веднага се набиват на очи и правят лошо впечатление. Това са грешките в поведението! Така че, ако сте убедени, че вършите добре работата си, но искате да изгладите своя имидж, обърнете внимание на тези пет грешки, смятани за наистина недопустими:

1. Обличате се зле.

Изкушението да предпочетете бързото обличане и удобството пред представителността често е голямо. Но все пак живеем в общество, в което имиджът е всичко и неадекватният външен вид може да затъмни напълно вашата компетентност. Проучване показа, че хората, които се грижат за стила си, са по-добре платени на работа, от тези, на които той е безразличен. Идеята е: обличайте се като колегите си, за да бъдете интегрирани, но винаги една идея по-стилно, за да бъдете забелязани.

2. Не скривате гнева си пред колегите.

Истински провал от гледна точка на служебната комуникация е да демонстрирате гняв, нервност, раздразнение или нетърпение пред клиент, колега или шеф. Ако единственото средство, което ви е останало, за да раздвижите нещата в желаната посока, е гневът, по-добре се примирете – значи всичко е загубено.

3. Закъснявате.

Най-баналната от всички грешки показва пълна липса на мотивация и участие в работата. Разбира се, на всеки се случва да се успи, да попадне в задръстване и да закъснее, но внимавайте колко често ви се случва това. Неспазването на дневния график като цяло е една от най-тежките поведенчески грешки, която може да завърши много драматично.

Етикети:

грешки,
работа,
кариера

3 харесват тази статия

0 не харесват