Животът е прекрасен! :: Хората зеленчуци

77
Добави коментар
DARZALAS
DARZALAS

1.
анонимен –
Страшно обичам салата 27.06.2009 00:01

от зрели червени домати.
Стига да нямат нитрати
тези червени „домати“.
За съжаление всичко „червено“ е или отровно, или червясало.

цитирай

2.
krotalka –
Аз ги оприличавам по друг начин. 27.06.2009 00:35

Малко примитивен, но върши работа.
Ако се отнася за жена например, и казват да си избере една от няколкото предложени рокли, тя гледа, гледа и казва, че никоя не и харесва. Накрая все пак някой друг и избира някоя(не може да ходи гола). Избраната е най-малко по вкуса и, но налага се да я носи. Недоволства, защото между предложените е имало такава, която е щаяла да и седи по-добре…
За мъж предлагам подобен вариант, но с избор на булка.
Това е. По-лесно е да се ругае, отколкото да се направи избор. Така после имат оправданието, че не те са избирали въпросните личности.
Каква самозаблуда!

цитирай

3.
raylight –
поредният ирационално мислещ ч… 27.06.2009 09:26

поредният ирационално мислещ човек е написал това. ВСИЧКИ участва в изборите, независимо дали гласуват или не, всички участват в държавното управление. Единственият начин да не участваш, е да не спазваш законите на страната или да не живееш тук

цитирай

4.
kasnaprolet9999 –
Много хора мислят, че нищо не зависи 27.06.2009 10:06

от техния глас и се подават на инерцията и разочарованието. Да, ама не! Зависи и то много, защото Доган пак ще си изплете кошницата на техния гръб и ще си го слушаме по телевизията как той ще разпределя голямата баница и че от него всичко зависи. Толкова наглост напоследък не съм виждала в нито един политически лидер, виж лицемерие-да, пък и не само. Политиката оказва влияние върху целият ни живот и колкото и да ни се иска да я игнорираме и да се реем поетично в облаците не се получава. Цветя и зеленчуци, ще ви спре кранчето, ако не се замислите за своето бъдеще и ако не бъдете активни граждани!

цитирай

5.
анонимен –
Защо за първи път няма да гласувам (и не съм зеленчук) 27.06.2009 14:43

Няма да гласувам поради една много проста причина. Българската политическа класа е монолитна, единна и доста зле играе ролята на алтернативи. Тя е комунистическа по същността си – без изключение. Единствената цел на изборите е да бъде легитимирана като демократична, каквато не е. Смятам да не гласувам като израз на гражданска позиция. И не ме плаши мантрата Доган, защото Доган е само функция на партията на Сергей. Каквито функции са и другите уж партии в България. Няма да гласувам, защото ми е пределно ясно, че в България демокрация през последните 65 години не е имало. А за да има – политическото групиране трябва да стане, вероятно, като по време на хъшовете, в странство. Защото всички български партии рядко единодушно допуснаха в държави със стотици хиляди български емигранти да има смешно малко секции, защото не оспориха доказаната фалшификация на протоколите от Турция при няколко поредни гласувания. Под оспорване не приемам истеричното кресливо поведение по медиите – никоя българска партия не излезе вкупом от парламента с изявление, че няма да участва в парламент с фалшифициран вот. Няма да гласувам, защото знам, че когато в една държава народът няма легитимно политическо представителство – а България е такава държава, идва време на хайдушкото движение – просто, защото природата изисква поне елементарна справедливост. А държава, в която народът напуска масово, за да избяга от политиците си, е на границата на такъв въд развитие… Мога да пиша още, ама ставам скучна. Но ме засегна доста тъпото определение „зеленчук“. Според мен – доста повече подхожда на хора, които отиват да гласуват, въпреки, че знаят, че резултатите така или иначе пак ще бъдат фалшифицирани…

цитирай

6.
анонимен –
Отговор на „Защо за първи път няма да гласувам (и не съм зеленчук)“ 27.06.2009 15:12

Знаете ли г-жо Анонимен, аз никой няма да успее да ви убеди в смисъла на гласуването. Знаете!

Да погледнем по-глобално. Защо да си хвърлям боклука в кошчето? Защо да събирам разделно? Защо да не запаля огън в гората? Никой няма да ме види? Защо да слагам колан докато карам – аз съм свободна личност и не се връзвам? Защо да минавам на зелено, като мога да мина на червено? Дайте да го дръпнем обратно в казана за се пържи и той като нас! Много хубаво не е на хубаво!

И още много такива реплики, които могат да се чуят само в България. Не винете политиците те са представители на Българския народ, т.е. и те са такива като всички нас. Гласува се за представители на народа в народното събрание. Да те са групирани в партии, коалиции или издигнати от комитети. Но те са българи. Ако вие се кандидатирате и вие ще изглеждате като всички политици. Но вие не се определяте като тях, нали. И бихте искали да бъдете избрана…

„Единственото нещо, в което няма смисъл е смисълът в липсата на смисъл. Всичко останало е смислено по някакъв начин.“

цитирай

7.
анонимен –
Очарователен избор 27.06.2009 15:50

Не бъдете зеленчук, бъдете кокошка и кудкудякайте доволно, че сте снесла яйце! Еми не, мерси! Кудкудякайте си, зеленчукайте си, заблуждавайте се, че с гласуване и негласуване нещата се оправят, но без мен, също! Петелът е символ на събуждането, но кокошка будител, това е част от фарса, в който Доган е политик, Гея министър-председател, циганина Костов – „единствена реална „““алтернатива“““, бившото пресаташе на Мултигруп – националист, чалгата – музика, Ковачки – бизнесмен, Симеон – аристократ и т.н.т.н.

цитирай

8.
veselaj –
Уважаеми негласуващи анонимни. Не … 27.06.2009 17:25

Уважаеми негласуващи анонимни. Не си струва да оставяте коментари – няма повече да им отговарям. Както вече писах – постингът е предназначен ЗА МИСЛЕЩИТЕ, НОРМАЛНИ ХОРА. Тези, които могат да правят избор. Вас има смисъл да ви убеждавам толкова, колкото и доматите, че са по-вкусни със зехтин. Вие няма нужда да правите нищо. С вас ще направят. И това ви стига.

цитирай

9.
анонимен –
Тиквите зеленчуци ли са? 27.06.2009 18:49

Питам защото само тиква не би разбрала пост №5 :“Единствената цел на изборите е да бъде легитимирана като демократична, каквато не е“ . И само тиква не би разбрала, че ако си човек и гражданин, а не избирател или политическо зомби има много друго какво да се направи, освен да гласуваш и негласуваш. И докато тиквите, кокошките и избирателите преобладават в българското общество, то ще е такова каквото е. А фарсът ще бъде озвучаван от такива като човека глас. Изгревът ще е кафяв и ще бъде предизвестяван от синя кокошка в Абсурдистан.
А, вие veselaj, ако не сте на хонорар, случаят ви не е политически, а

цитирай

10.
veselaj –
Напразно се хабиш…. 27.06.2009 19:01

Напразно се хабиш….

цитирай

11.
анонимен –
Анонимни, 27.06.2009 19:45

поздрави от гей парада. Очаквахме ви. Може и да сте били, но нали сте анонимни. От какво се срамувате да си признаете. Ще ви олекне !

цитирай

12.
lado –
пожелавам Ви успех на изборите, а … 27.06.2009 22:41

пожелавам Ви успех на изборите,а след тях можем пак да си говорим, ако имате настроение.№5 алтернативи няма ,защото думата е алтернатива – тоест „другата възможност“ и не трябва да чувстваш обида, изказана от хора – гъби,хора – плесени или хора – зомбита ,такива,на които им вменяват поведенчески шаблони….

цитирай

13.
bubachko –
?! 27.06.2009 22:50

Шкумбата разказваше един виц, който много подхожда на емоциите от последният месец:
Тодор Живков отишъл в едно село на посещение. Спира го възрастен човек с тиква в ръце и му казва:“Заповядайте другарю Живков, изберете си тиква!“. „Какво да избирам , като тиквата е само една бе селяндур!?“ сопнал се другаря, а стареца му отвърнал: „Абе то и Вие бяхте само един, ама ни карахте да ви избираме!“.
… е! Сега тиквите са много, но все сплути. Кой би ги ял?

цитирай

14.
darktales –
тъй тъй тъй 29.06.2009 12:16

Преди няколко дни един блогър ни предлагаше да се гърмим, сега пък и зеленчуци станахме. Нищо особено оригинално всъщност. Някъде в средата на 90-те един наскоро навършил почетна възраст журналист ни наричаше в прав текст от синия екран негодници и отрепки. Той пък взе че се оказа с досие, за което не знам защо си беше мълчал през всичките тези години. Не, ама да. Един друг пък крещеше по митингите за избори до дупка и не щеш ли, също взе че се оказа с досие. Сигурно е случайно съвпадение.

Не разбрахте ли, че не гласуваме преди всичко не защото не харесваме тоя или оня, а цялата система. Не разбрахте ли, че вие като гласувате, освен на тоя или оня подпечатвате командировъчното и на цялата система за още 4 години. Ха сега пратете вашите избранници в един парламент с Галеви – може да седят от различни страни на залата, няма значение – и си мислете, че всичко е наред. Пратете вашия любим партиен патрон и фугас да стиска ръката на ББ, която ръка все някога се е здрависвала с окървавените ръце на героите от ДС и продължавайте да си мислите че всичко е наред. Демокрация. Парламентаризъм. Изкуство на компромиса. На леля ви шортите.

Не знаете какво ще стане ако никой не гласува. И аз не знам. но не вярвам че ще е по-лошо от сега. Досега все сте гласували и все се оказваме в кучия г*з. Все сме най-бедната, най-корумпираната, с най-нисък стандарт, с най-много бивша номенклатура в политиката и икономиката страна в Европа. Вече цяло едно поколение – поколението, за чието бъдеще все гласувахте – израстна в нея. Да се готви следващото.

цитирай

15.
анонимен –
RE : 14 30.06.2009 08:11

Скъпи, ти можеш да не гласуваш, но ти препоръчвам, че както не знаеш какво ще стане / но нямало да стане по-лошо/, така, за всеки случай, трябва да имаш достатъчно сапун та да си подмиваш редовно г*за . Точно и това аз лично не желая да допусна . Затова ще гласувам.

цитирай

16.
darktales –
15. „скъпи“ 30.06.2009 10:51

Може би е излишно да се споменава, но все пак ще го спомена – такива остроумия изказани от анонимник имат цената точно на една свинска флатуленция, или казано на прост език пръдня.
Може би не знам какво точно ще стане, ако цялото население бойкотира изборите, но със сигурност сапунът няма да се харчи повече от друг път. Г*зовете на всички, и гласуващи, и негласуващи, са отдавна подмити и парфюмирани, а на избори раздават само вазелина.
цитирай

17.
veselaj –
darktales, това със смяната на с… 30.06.2009 12:59

darktales, това със смяната на системата ми е любимата глупост. Има (най-общо) две системи – демокрация и тоталитаризъм. В момента живеем в демокрация – не много читава, но след толкова дълго промиване на мозъците няма как да е другояче. Вместо да я сменяме пак с тоталитаризъм можеш ти да се преместиш – кеф ти в Северна Корея, кеф ти в арабските държави.
Другото любимо ми е – като не гласуваме, не са легитимни. Пред кого не са? Пред теб. Че ти сам си казваш, че си девета дупка на кавала. Пък и как ще я сменяш тая система – с почесване на топките?

цитирай

18.
darktales –
veselaj 30.06.2009 14:35

Мерси за поясненията.

Мозъци се промиваха навсякъде из Източния блок, но очевидно все пак има как да е другояче. Или поне в Чехия, Полша, Словакия, Унгария, Словения знаят някакъв начин. Ние сме самото дъно и ако караме все така, там и ще си останем. Може би чешкият или полският народи са с нещо по-добри от нашия? Там ли е разликата? Защото аз имам малко по-друго обяснение.

Като казвам „система“, имам предвид не дилемата демокрация-тоталитаризъм, но това няма нужда да го казвам, защото и ти много добре го разбираш. Не вярвам да си смятала, че искам тоталитаризъм. Или така смяташ? И ще можеш да го докажеш?

Засега няма да се местя в Северна Корея. Нека първо идат там тия, дето едно време караха жените си да стават партийни секретари, да идат бившите милиционери, да идат демократичните потомци на номенклатурата, пък чак тогава и аз мога да си помисля.

Не съм казал, че като не гласувам, не са легитимни. Не съм казал, че съм девета дупка. Не съм казвал, че съм дупка изобщо. Може би ти се имаш за осма или седма дупка, ако е така, мога само да ти пожелая да станеш шеста и пета и тъй нататък. Казах, че системата се легитимира чрез гласуването. Или не е тъй? Аз нищо няма да сменя сам и това ми е ясно. Поне няма и да допринеса за затвърждаване на наличното положение. За което затвърждаване пък гласуването определено е необходимо, независимо кой по какво се чеше.

цитирай

19.
veselaj –
Много думи и нищо съществено. Въ… 30.06.2009 19:00

Много думи и нищо съществено. Въпросите бяха два:
1. Коя от двете възможни системи предлагаш – демокрация или тоталитаризъм? Или си измислил/а трети вариант?
2. Как точно смяташ, че трябва да се промени системата? И откъде смяташ, че трябва да дойдат светлите личности, дето ще управляват?
Впрочем, щом сегашното положение ти харесва, не гласувай.

цитирай

20.
darktales –
veselaj 30.06.2009 21:46

1. Демокрация.

2. Като за начало системата „Народно събрание ООД“ трябва да спре да се поддържа, и то така, че да бъде добре разбрано, че гражданите нямат доверие в нея. Светлите и полусветли личности могат да си останат същите, но да си имат едно наум. Те са си политици като политици, нито по-добри, нито по-лоши от навсякъде по света.

А „сегашното положение“ продължава вече 20 години, въпреки всичкото гласуване.

цитирай