Туристически атракции в Малмьо, Швеция – тема за Швеция – Idi.bg

18
Добави коментар
tao
tao

Ако досега не сте били в Малмьо – третия по големина град в Швеция, ви предлагаме списък с известни забележителности, които си заслужава да посетите.

Turning Torso

Това е най-високият небостъргач не само в Швеция, но и във всички скандинавски страни. Високата 190 м жилищна сграда е доста обсъждана и определено допринася за популярността на Малмьо сред туристите.

Stapelbaddsparken

Това е скейт паркът в Малмьо, където се събират най-много скейтбордисти. Тук можете да покарате или само да погледате хората, които го правят. Паркът се намира близо до Turning Torso, така че можете да комбинирате посещението на двете забележителности. 

Площад „Лила Торг“

На площад „Лила Торг“ се намират някои от най-известните клубове и ресторанти на града. Тук има много кафенета с маси на открито, така че лесно ще намерите място, където да изпиете едно кафе, докато наблюдавате минувачите, или пък напитка, преди да се отправите към някой от нощните барове. Освен това на площада има шотландски бар-ресторант, предлагащ традиционни ястия, и суши ресторант за любителите на японската кухня.

Градската библиотека

Фантастичната сграда на библиотеката предлага спокойствие, страхотни гледки и отлични четива. Дори да нямате намерение да взимате книга обаче си заслужава да посетите библиотеката просто като забележителност на града.

Замъкът Малмьохюс

Малмьохюс бил построен като крепостна стена през 1434 г. по нареждане на Ерик Померански, крал на Калмарската уния, която обединявала Норвегия, Швеция и Дания. През XVI в. Кристиян III, крал на Дания и Норвегия (които по това време са в уния), възобновил цитаделата и създал по-модерна защитна крепост и внушителен замък. Днес тук се помещават някои от най-посещаваните музеи на Малмьо: Музеят за модерно изкуство, Градският музей, Природоисторическият музей и Тропикариумът.

Konsthall

Тук можете да видите смесица от класическо изкуство и съвременни експерименти. Konsthall отваря врати през 1975 г., като в него се намира една от най-големите изложбени зали за съвременно изкуство в Европа. Ако решите да дойдете в неделя, ще имате възможност да се насладите на късна закуска в ресторант Smak.

Folkets Park

Паркът е най-старият в града и съществува от XIX в. Той е бил единственото място за отдих на работническата класа, а днес е любим на всички жители на Малмьо. Седнете в някой от баровете, за да пийнете нещо, потанцувайте в Cuba Cafe или просто поседете на одеяло на тревата.

  Къща Katrinetorp

В покрайнините на Малмьо, където цари идилия, е разположена къщата Katrinetorp, която е построена през XIX в. и е заобиколена от плодородни градини. Тук има кафе градина и антикварен магазин, а през годината се провеждат няколко събития: пазар за антики, панаир на реколтата, коледен базар и вълнуващи музикални вечери. Освен това се организират интересни изложби.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3413 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност