Коледно предястие

17
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Историята на свещите – кога и къде за пръв път са се появили, тъне в мистерия. Съществуват само легенди, описания в окултните книги и догадки. Едно обаче е сигурно – в древното минало свещите не са служили за осветление (за тази цел са се използвали маслени лампи), а за изпълнение на религиозни ритуали. За това говори дори самото название – думите свещ и свещен имат един общ корен. Пламъкът на свещта е символ на човешката душа, но и на връзката й с всички духовни сили във Всемира. Затова свещта е задължителен атрибут както в магията, така и християнската практика. Именно пред свещта на Бъдни вечер изричаме най-съкровените си желания за бъдещето.

Рецептата е от конкурса „Вкусна коледна магия“

Необходими продукти: 200 г сирене Дунавия За украса: 2 червени печени чушки 3 малки лентички от морков за конец 3-4 с.л. нарязан копър 3 зелени маслинки със чушка 1 зелена маслина

Начин на приготвяне: От сиренето оформяме 3 различни по големина свещи и ги подреждаме в чинията. От моркова слагаме „конец“ за свещите. От едната зелена маслинка правим елхичка и я поставяме върху едната свещ. Отстрани на голямата свещ от червена чушка правим малка червена звезда и я украсяваме. Третата свещичка украсяваме с клонче копър и малки парченца морков и чушка. Встрани на свещичките от чушките изрязваме 6 триъгълника и сглобяваме коледна звезда. Отгоре слагаме 3-те маслинки с чушка. Поръсваме с копъра, декорираме и се наслаждаваме.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It