Как да създадете илюзията, че имате по-гъста коса | Felisima.com

52
Добави коментар
felisima
felisima

Когато става въпрос за описание на коса, тънка и рядка са две доста неособено привлекателни думи. Гъстата коса винаги е предизвиквала погледите и възхищението както на мъжете, така и на жените. Ако обаче природата ви е лишила от това предимство на визията, то винаги можете да създадете илюзията, че притежавате по-буйна коса, отколкото е в действителност. Опитайте следните начини, които ще направят косата ви да изглежда по-плътна и красива:

Използвайте сешоар

Обърнете главата и косата си на долу към краката. След това започнете да се сушите със сешоара, като помагате в създаването на обема на косата си с пръсти. Можете да ползвате и кръгла четка, с която леко да навивате всеки кичур под 90-градусов ъгъл. Тази техника ще добави обем на косата както в нейния корен, така и по дължините.

Сменете вашите продукти за коса

Купете си всички продукти за обем на косата, които се предлагат в магазините – шампоани, балсами, пяна, концентрат за обем в корена и т. н.

Заложете на вълните

Правата коса винаги изглежда по-тънка. Затова, ако искате косата ви да изглежда по-обемна и привлекателна, заложете на големите, меки и лъскави вълни. Можете да постигнете този ефект с по-дебела маша, като разделяте къдриците с пръсти.

Използвайте ролки

Заложете на големите ролки от едно време – пластмасови или метални, а не на модерните напоследък – дунапренови. Те са идеални за получаване на вертикални пружиниращи къдрици. Преди да навиете кичура, напръскайте го с лак за коса .

Заложете на сухите шампоани

Сухите шампоани (продават се под формата на спрей) са спасител за тънките коси, склонни към омазняване. Тяхната безводна формула абсорбира мазнините по косъма и скалпа, така че можете да пропуснете миенето на косата под душа всяка сутрин/вечер. Те също така имат свойството да правят косъма по-дебел и придават свежест и гъвкавост на цялата коса.

Боядисайте се в по-светъл цвят

Изсветляването на косата си има и своите предимства. Дори добавянето на няколко по-руси кичура към основния тон, ще създадат илюзията за по-обемна коса. Освен това изрусяването ще направи мазната коса по-суха.

Връзвайте косата си на опашка докато спите

Ако връзвате косата си на висока конска опашка през нощта, сутрин като си махнете ластика, ще имате обем в корените. Освен това така можете да запазите стилизираната си със сешоар прическа по-дълго.

Носете косата си на една страна

Носенето на косата на път я прави да изглежда по-сплескана. Прехвърляйте косата си на една страна през едното си ухо – това е мигновен начин безпроблемно да добавите обем към корените си. Пръснете малко лак върху непокорните кичури и оформете косата с пръсти.