Как се прави плюшена играчка от ръкавица

3
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Следващия път, когато си изгубите едната ръкавичка, не пращайте другата на боклука. Можете да я превърнете в сладурска играчка, при това не е особено трудно.

Идеята идва от Мияко Канамори, която е издала книжката „Весели ръкавички“ (Happy Gloves). Вижте инструкциите, които ще ви помогнат да се сдобиете с нов симпатичен приятел за себе си, или да изненадате любим човек с ръчно изработен подарък за Коледа.

Ще ви трябват: – 1 ръкавица, за предпочитане в кафявата гама- 1 мънисто, за предпочитане дървено – прежда или мулине в черно, кафяво, оранжево и бяло (можете да промените цветовете) – памук или нещо друго, с което да напълните катеричката – тел – ножица – маркер или друго пособие, което ще пише върху материята

Започваме!

Miyako Kanamori

Обърнете ръкавичката наопаки и я разгарфете така, както е показано на снимката. Изрежете отделните части и ги зашийте така, че да образуват „торбички“ в различни форми – това също се вижда на снимката. След това обърнете всяка от получените торбички и я напълнете с памук. Преди памука, в опашката и крачетата трябва да сложите тел с подходяща дължина, огъната във формата на буквата „U“. Ушите не пълнете с памук.

Miyako Kanamori  

Затворете торбичките посредством шиене. Избродирайте няколко цветни линии върху опашката.

Miyako Kanamori

Затворете задната част на главата, като сгънете материята в следната последователност: наляво, надясно, надолу, нагоре – както се завива бонбонче, например. Зашийте отвора. Прикрепете и ушетата към главата.

Miyako Kanamori

Зашийте главата и опашката към телцето на катеричката. След това ѝ „нарисувайте“ очички с конец и сложете мънистото за носле. Остава само да измислите име на симпатичната животинка, която сами сте измайсторили. 

Ако статията ви е харесала и искате да ви даваме още идеи в стил „Направи си сам“, можете да се присъедините към страницата на Jenite.bg във фейсбук!