10-те най-мистериозни смъртни случая в историята на Холивуд

38
Добави коментар
hobby-bg.info
hobby-bg.info

Кино

Много холивудски звезди имат общи неща. Признати са, богати и известни. Изпълнили са мечтите си, живеят в лукс и хиляди обикновени хора биха желали да заемат местата им. Обаче някои от блестящите звезди на киното и телевизията са загинали трагично и странно. Много от тези случаи никога няма да бъдат изяснени и винаги ще има съмнение относно докладите за причините, довели до смъртта на тези хора.
 

Мерилин Монро (Marilyn Monroe)

Нейната смърт е една от мистериите на Холивуд, която предизвиква много съмнения. Мерилин Монро умира на 5 август 1962 г. и оттогава има стотици теории за причините за смъртта й. Първите резултати от аутопсията показват, че смъртта се дължи на свръхдоза барбитурати. Въпреки това полицията описва случая като „възможно самоубийство“ поради липса на доказателства. Мнозина твърдят, че Мерилин Монро е станала жертва на убийство, защото участвала в любовен триъгълник с братята Джон и Робърт Кенеди.
 

Брендън Лий (Brandon Lee)

Той е на 28 години и снима филма „Гарванът“, когато умира от огнестрелна рана. На 31 март 1993 г. Брандън Лий е ранен смъртоносно по време на снимки и умира час по-късно в болница. Досега не е ясно кой е сменил халосните патрони с истински куршуми. Неговият баща, Брус Лий, също умира докато снима филм.
 

Хийт Леджър (Heath Ledger)

Когато 22 януари 2008 пресата съобщава, че Хийт Леджър е починал, колегите и почитателите му са  смаяни. Тогава 28-годишният актьор току що е приключил снимките в „Черният рицар“ и се снима във филма „Сделката на доктор Парнасъс“. Намерен е мъртъв в хотелска стая и заключението е, че е починал от свръхдоза сънотворни. За да завърши филма, режисьорът Тери Гилиам моли за съдействие Джони Деп, Колин Фарел и Джъд Лоу. Гилиам променя сценария – героят на Леджър пресича магическо огледало, което променя външния му вид.
 

Ан Никол Смит (Anna Nicole Smith)

Актрисата и бивше зайче на „Плейбой“ Ан Никол Смит беше намерена мъртва в „Hard Rock Hotel Casino“ на 8 февруари 2007 г. При аутопсията е установено, че Анна Никол Смит е починала от предозиране на лекарства с рецепта. Въпреки това няколко години по-късно случаят бе отворен отново и за виновни бяха признати Хауърд К. Стърн, бившият приятел на актрисата и Кристин Ерошевич, нейният психиатър. Обвинени са в конспирация за прекомерното предписване на антидепресанти на зависим от опиати човек.
 

Натали Ууд (Natalie Wood)

Актрисата никога не е крила страха си от вода, може би затова новината за нейната смърт от удавяне през 1981 парализира света на Холивуд. Натали Ууд е плавала със съпруга си Робърт Уогнър и техния приятел Кристофър Уокън. Според полицейския доклад актрисата се подхлъзнала и паднала във водата през нощта. Въпреки това много хора вярват, че това е престъпление от страст, тъй като Уогнър е ревнувал от Уокън. През 2011 г. делото е възобновено и макар Денис Давърн, капитанът на яхтата да заяви: „Уогнър не искаше да я спаси“, хипотезата за инцидент остана.
 

Шарън Тейт (Sharon Tate)

Актрисата и съпруга на режисьора Роман Полански е убита през 1962 година. На 9 август група от хора, ръководени от Чарлс Менсън, проникват в дома на Шарън Тейт и в сатанински ритуал убиват всички, които се намират в къщата. Някои хора твърдят, че Полански е бил заплашен от сатанински общности по време на снимките на „Бебето на Розмари“, за да се откаже от проекта. Режисьорът игнорира предупрежденията и последствието е смъртта на бременната му съпруга.
 

Тони Скот (Tony Scott)

На 28 август 2012 г. 68-годишният режисьор скочи от моста над пристанището на Лос Анджелис. Първата хипотеза беше, че Тони Скот има рак на мозъка и това е възможната причината за самоубийството. В последствие семейството на Скот отрече този слух. Полицията най-накрая потвърди, че в трагичния ден режисьорът е използвал антидепресанти и приспивателни.
 

Грейс Кели (Grace Kelly)

Бившата актриса и принцеса на Монако Грейс Кели  умира в автомобилна катастрофа в Монте Карло през 1982 година. Грейс Кели е в колата с дъщеря си Стефани, когато колата полита от 40 м височина. Лекарите твърдят, че е претърпяла сърдечен удар преди инцидента и заради това е загубила контрол над волана. Но Сесто Лекио, човекът, който помага след инцидента твърди, че Стефани е тази, която е била на мястото на водача, докато майка й се е намирала от страната на пътника.
 

Британи Мърфи (Brittany Murphy)

Актрисата претърпява сърдечен удар на 20 декември 2009 година в дома си и, въпреки че е откарана в болницата „Cedars-Sinai Medical Center“, лекарите не могат да направят нищо, за да я реанимират. В доклада на патолога пише, че смъртта на актрисата е причинена от пневмония. Няколко месеца по-късно съпругът на Мърфи, Саймън Монджак, също умира в къщата, която са споделяли заедно. Аутопсията показва сходни резултати с тези на съпругата му. Изследванията, които правят на място водят до заключението, че причината за двата смъртни случая е токсични вещества.
 

Елвис Пресли (Elvis Presley)

През 1977 г. актьорът и певец Елвис Пресли е намерен мъртъв в банята на дома си. Около смъртта му има различни теории. Някои предполагат, че смъртта му е настъпила от свръхдоза наркотици. Други твърдят, че се дължи на сърдечен удар. Има и такива, които твърдят, че смъртта на „Краля на рока“ е постановка, защото певецът искал да живее тихо и спокойно. Оттогава много хора твърдят, че са го виждали в различни точки на света.