5 съвета за по-добро LED осветление на работното място

2
Добави коментар
bga
bga

Независимо дали работите в офис или от дома си, осветлението на работно ви място има пряко отражение върху вашата продуктивност. Лошото осветление може да се отрази зле на вашата мотивация и да наруши работния ви процес. Винаги трябва да се обръща специално внимание на осветлението на работното ви място. Ето пет съвета, с които да подобрите работния си процес с помощта на осветлението.

Избягвайте директното осветление – Избягвайте да работите под пряко насочени източници на светлина. Лампионите с LED осветление омекотяват и разпръскват ярката светлина. Те я насочват нагоре и тя отскача по стените и таваните. Целта е да се осветява цялото пространство, без да се създават излишни блясък и контраст и се избягвате неприятните сенки.

Насочено осветление – За работа с компютър или за други задачи, при които се нуждаете от светлина, тя трябва да бъде насочена към едно определено пространство. За бюрото си можете да помислите за настолна лампа с качествено LED осветление. Това ще ви даде възможност да регулирате интензивността на светлинния поток. LED крушките вече могат да бъдат намерени в много разновидности, което ще ви позволи да изберете точно светлината, от която се нуждаете. Ако офисът ви е с няколко бюра, можете да сте сигурни, че няма да получавате разточителни сметки за ток, тъй като LED осветлението е енергоспестяващо.

Локация – винаги премисляйте добре от къде идва светлината. Ако поставите източника на светлина зад вас, докато работите на компютър, постоянно ще се измъчвате от досадни отблясъци. Старайте се да разположите LED осветлението си така, че да няма сенки. Така, например, ако пишете с дясната ръка, добре е настолната ви лампа да е от ляво. Също така, не забравяйте да разгледате местоположението на прозорците при създаването на работните места.

Естествена светлина – Не пренебрегвайте невероятната полза на естествената светлина, която идва от прозорците. Слънчевата светлина може да е източник на светлина и топлина, която наистина подобрява работната среда. Когато такава светлина липсва можете да се ориентирате към LED осветление, което е най-близо до естествената светлина. От друга страна, силната слънчева светлина може да създаде и някои проблеми. В определени часове на деня може да се наложи да помислите за щори или някакви сенници. Слънцето може да пречи на работния процес като създава неприятни отблясъци в мониторите на компютрите и жестоко напича служителите. Предложенията на пазара, чрез които можете да се скриете от пряката слънчева светлина, са безкрайни.

Акценти и декоративно осветление – Както вече стана ясно, ще ви се наложи да използвате пълния капацитет на LED осветлението за вашия офис. Вие ще се нуждаете от директна светлина, която да е насочена към работните места. Тук може би ще трябва да изберете най-силните LED крушки. За да създадете приятна атмосфера, можете да използвате декоративни лампи, отново снабдени с LED осветление. Декоративното осветление ще помогне за подобряването на зрителното поле. Можете да добавите акценти, като LED осветление, насочено към картина или стилна ваза.

Значението на качествената светлина на работното място е неоспоримо. Доброто осветление може да разреши много проблеми, които сте имали, свързани с лоша мотивация или технически грешки.