Аюрведа философията препоръчва да пиете сутрин топла вода с лимон!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Начинът, по който започвате всеки ден, е изключително важен. Независимо с какво се занимавате, първото нещо, което правите за деня е съществена част от него!

Според Аюрведа философията, изборите, които правите за вашето ежедневие или изграждат устойчивост на заболяванията или ви правят податливи на тях. Аюрведа казва, че трябва да направите положителен старт на деня си, като се съсредоточите върху това да работите за привеждане на тялото си в ритъм с природата, насърчавате самочувствието си и самодисциплината. Умът ви може да е зает с предстоящите задачи, като това да проверите имейлите си, да изведете кучето, да изпратите децата на училище и да не закъснеете за работа, защото нямате достатъчно време. Но ако можете да привикнете поне към един ритуал, който подобрява здравето ви – нека бъде това: започнете деня си с чаша топла вода и сока от половин лимон. Толкова е просто, а ползите са толкова много, че не трябва да игнорирате нашия съвет!

1.Увеличава имунитета

Лимоните са богати на витамин С и калий. Витамин C е чудесен за борба с настинки, а калият стимулира мозъка и функционирането на нервната система, а така също и помага за контрола на кръвното налягане.

2. Балансира рН

Вярвате или не, но лимоните са изключително алкална храна. Да, те са кисели, но в телата ни са алкални (лимонената киселина не създава киселинност в организма веднъж метаболизирана).

3. Помага при отслабване

Лимоните са богати на пектин, който помага в борбата с глада. Доказано е, че хората, които прилагат по-алкална диета, губят тегло по-бързо.

4. Подпомага храносмилането

Топлата вода служи за стимулиране на стомашно-чревния тракт и перисталтиката. Лимоните (жълтите и зелените) също са с високо съдържание на минерали и витамини и помагат за прочистването на токсините в храносмилателния тракт.

5. Действа като лек, естествен диуретик

Лимоновият сок помага за изхвърляне на вредните вещества от организма, защото повишават уринирането. Така токсините се освобождават по-бързо, а това поддържа пикочните пътища здрави и се избягват инфекциите.

6. Изчиства кожата

Витамин С помага за намаляване на бръчките и петната. Водата с лимон чисти токсините от кръвта, което помага да запазите кожата си чиста, здрава и млада.

Приемайте по една чаша топла вода с лимон сутрин поне един месец и ще забележите разликата!