Идеи за Коледна Украса

3
Добави коментар
irgnet
irgnet

Нашата Коледна Украса трябва да се доближава до магията. И какъв по-добър начин да приветстваме Коледният Дух, от това да забравим всичко лошо случило се през годината и да се концентрираме само върху позитивните неща и да превърнем дома си в истински карнавал на радостта. За днешната статия събрахме колекция от страхотно украсени всекидневни, всяка една от тях с уникална коледна декорация. Ние вярваме, че ако трансформирате всекидневната на вашият дом с кокетен и наситен с цветове интериор, ще се доближите максимално до коледната магия и дух. Всяка един от представените варианти на коледна украса излъчва позитивизъм и е радост за окото – готова е да приветства и ощастливи вашите гости по Коледа и Нова Година.

Украса на Коледната Елха
Важно е да се подберат и съчетаят правилно цветовете на играчките с интериора на всекидневната, или стаята в която ще поставите вашата коледна елха. Класическите цветове за червено, зелено и бяло. Напоследък става модерно и използването на жълта и синя декорация на коледното дръвче. Ефикасна техника е противопоставянето на цветовете – гаранция за усещане на топлина и уют.
Естествена или изкуствена елха да изберем.

Дали да изберете естествена или изкуствена елха си зависи предимно от вас. На мода е екологичната вълна и спасяването на природата. Но нека това не ви подвежда при вашият избор. Реално елхите се отглеждат в разсадници и закупуването на елха няма да навреди на околната среда, ако това ви спира. Естественото коледно дръвче ще придаде повече топлина и жизненост на вашият дом. Но към всяко предимство си има и недостатък. Игличките на елхата окапват и това ще ви ангажира с по-често почистване под нея. Ако изберете изкуствена коледна елха, то вие няма да имате този проблем, а ще имате и друго предимство – можете да я ползвате и на следващата година, тя няма да се развали. Друго съображение при избора на естествена или изкуствена елха, това е тяхната горимост. Или иначе казано риска от пожар при естествената елха е много по-голям от този при изкуствената. Качествените изкуствени елхи трябва да са изработени от незапалими материали.
В този ред на мисли е важно когато поставяте украсата на елхата, първо да поставите лампичките, така че да се допират до игличките на елхата. А най-добре е ако имате от старите модели лампички, които са с нагреваема жичка, да се отървете от тях и да си закупите от по-новите модели лампички за елха, които са с лед осветление. По-този начин намаляте риска от пожар, а също така и консумацията на електрическа енергия.

Няколко Евтини Идеи за Коледна Украса

Една евтина идея за украса на коледната елха е да украсите шишарки и да ги окачите по елхата – ще получите поразителен ефект.

Да не забравяме и характерните чорапи, окачени над камината, ако имате такава. Те могат да бъдат бели или червени, а защо не и на бяло-червени райета. Напълнете чорапите със лакомства, за да са доволни и най-малките обитатели и гости на вашият дом.

Гирляндите също не са скъпи и можете да добавите плътност на коледната украса с тях.

Друга свежа идея е да напълните бурканче или кана с мляко или айрян и да я украсите външно като снежен човек. По същия начин може да украсите и вашият хладилник, като му нарисувате очички и носле. Внимавайте! Не използвайте перманентни маркери, за да не се измъчите при почистването след това.

Други идеи за снежен човек са за такъв изработен от капачки за бутилки. На една лента лепите 3 капачки една върху друга и ги изрисувате като снежен човек. Или пък на едно дървени шишче нанижете 3 мандарини или малки портокала и им добавете ръце от сламки или клонки и шапка.

Може също да прегледате и статията за идеи за външна коледна украса.

Ето и един интересен клип, показващ как да направите интересна коледна украса:

Използвайте вашето въображение и направете вашата коледна украса уникална, красива и завладяваща, така че да се докосне максимално до коледният дух.