Да се забрани рекламата на пластични операции!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Британската асоциация по естетична пластична хирургия (BAAPS) призова депутатите да забранят всякаква реклама за пластични операции.

Според в-к Дейли Мейл (Daily Mail), забраната на рекламата е само една от шестте препоръки на групата, които се правят с цел естетичната пластична хирургия да се направи по-безопасна. Това идва като отзвук на скандала във Франция с гръдните импланти, който засегна над 400 хиляди жени в 65 различни държави.

“През последното десетилетие BAAPS работи, за да образова обществеността за много агресивните маркетингови трикове, които не само омаловажават хирургията, но застрашават и пациента”, казва президентът Фатах. ”Ние предупреждаваме хората за нереалистичните очаквания, които им втълпяват с шоуто „Пълна промяна”, както и за тъпите награди, които обещават в конкурентната си борба клиниките по пластика. Козметичните операции, които превръщат хората в мумии и правят основни ремонти на тялото рекламират ваучери за Коледа – „Платете една – получавате две”! В никоя друга област на хирургията човек не се сблъсква с такава наглост и безочие!”

Липсата на регулация на този пазар, казват от Асоциацията, дава възможност на недобросъвестни фирми да насочват агресивните си реклами към по-младите и уязвими хора. Плакатите, които те поставят на автобусни спирки, показват корицата на лъскаво модно списание и е поместена млада, привлекателна жена с големи изкуствени гърди. Текстовете върху тях включват изрази като: „получавате повече, плащате по-малко”, „хирургия за един ден”, „това е по-достъпно, отколкото си мислите”!

Такива фрази, които тривиализират операцията и фокусират вниманието върху нейната достъпност и бързина, са много подвеждащи за младите. По-важно е те да са информирани, че трябва да направят консултация с квалифициран и лицензиран хирург преди да вземат решение за такава процедура. Това би гарантирало някаква безопасност!

 

 

Публикувано в категории: Здравето на известните » Здравословен живот » Любопитно

Автор Спасова

Безопасни ли са добавките с мелатонин?

Мелатонинът е вероятно безопасен за повечето хора, когато се приема краткосрочно.

Безопасна употреба на лещи – какво трябва да знаете?

Контактните лещи са безценна зрителна помощ, но трябва внимателно да се грижите за тях и да ги поддържате. Очите ви ще бъдат в блестящо здраве, ако следвате указанията за поддръжка на лещите, които лекарят ви е изписал. Не просрочвайте срока, за който са предвидени, и спазвайте нашите съвети.

Как да употребяваме билките безопасно?

Човек може лесно да се заблуди и да реши, че след като са естествен продукт, билките са безопасни.

Четири причини да се откажем от пластична операция

По-малък нос, по-голям бюст и стегнат корем: милиони жени мечтаят за всичко това и са готови да легнат под скалпела на хирурга, при това – срещу солидна сума. Има обаче поне четири причини да се откажем от пластична операция.

Как да се пазим от змии, ако почиваме в бунгало?

Змиите имат продуктивна роля в нашата екосистема, тъй като регулират популацията на паяци, дребни гризачи и насекоми, като ги изяждат.

От бутилираната вода боли глава!

Ако сте свикнали да пиете вода от пластмасови бутилки, рискувате да се “обзаведете” с мигрена. Пластмасата съдържа съединения, които са опасни от тази гледна точка.

Австралия забранява солариумите – ето защо!

Изследванията сочат, че хората, които макар и преди време са ползвали солариум, се разболяват от злокачествен меланом с 20% по-често от останалите.

Индия забрани аналгина!

Здравното министерство на Индия забрани производството и продажбата в страната на аналгин и аналгиносъдържащи препарати.

Пет причини да оставите цигарите

Преди 20 години – през 1993-а, в Ню Йорк приемат един от най-твърдите антиникотинови закони (Акт за въздуха, свободен от цигарен дим).

Камен Воденичаров: вярвам на „Пирогов”, а не на частните клиники!

Как сте г-н Водени­чаров? Добре. Радвам се на пролетта, на съживяването на природата. Аз съм и майско бебе, така че съм щастлив от наближаването на рождения ми ден