Ford Mustang: Ponycar за световния пазар

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Трябваше да изминат цели 50 години, докато Ford Mustang официално получи право да поднови международната си кариера. Сега в Барселона беше представено шестото поколение на Ford Mustang, което стъпва и в Германия от 2015 година.

Още по темата

Повече за Ford

» Всички новини
» Всички тестове

Както всички нови модели на Ford, така и новият Ford Mustang следва стратегията One Ford (модел за всички пазари). За експанзията на Североамериканския континент новият Ford Mustang трябваше да намали теглото и размера, като капакът на двигателя и калниците ще бъдат изработени от алуминий.

Ford Mustang също и с четирицилиндров турбодвигател

За да бъде в състояние да отговори на всички световни стандарти, новият Ford Mustang трябваше да се ограничи и откъм  задвижването. Разбира се моторното портфолио включва V6 и V8 двигатели, които се допълват от четирицилиндров турбо бензинов двигател от новото семейство EcoBoost. Той ще генерира от 2,3 литра обем 309 к.с. и 407 Нм. 3,7-литровият V6 двигател, който няма право да стъпи в Европа, ще бъде с 305 к.с. и 394 Нм. Toпдвигател ще бъде 5,0-литровият V8 с 426 к.с. и 529 Нм. Той е куплиран д шестстепенна механична скоростна кутия или шестстепенна автоматична, която при V8 включва също и Launch Control. В допълнение Mustang е конфигуриран така, че да може работи в различни режими.

Интернационализирането доведе на Ford Mustang сбогуване с твърдия заден мост – моделът най-после е с независимо окачване на колелата. Това води до оптимизиране динамиката при шофиране, а също така осигурява и повече пространство за пътниците и багажа. Предното окачване е изцяло ново и едновременно с това по-твърдо, което отговаря на европейските изисквания за шофиране. Ford Mustang се нагажда към европейските претенции 

С оглед на това, новият Ford Mustang стъпва в Европа стандартно с „Performance Pack“, което включва по-твърда и стегната настройка на окачването и оптимизирана система за охлаждане. В зависимост от версията на двигателя, спирането се осигурява от 380 мм спирачни дискове и шестбутални спирачни апарати на Brembo, разположени зад 19-цоловите джанти. 

За околосветското си пътуването и динамично шофиране Ford Mustang разбира се е оборудван с модерни асистиращи системи и операционната система Ford SYNC с гласов контрол и сензорен екран. Американците са предвидили обемът на багажника на купето да е 383 литра (по американски стандарт), а за кабриолета 324 литра.

Външната визия на новия Ford Mustang носи по-малко ретро черти, без разбира се да нарушава идентичността на Mustang. Така носът на акула си остава запазена марка, както и множеството задни светлини. Новите фарове също имат характерните LED светлинни ленти.

Наред с фастбек версията, новия Ford Mustang ще се предлага отново като кабриолет с многопластов мек покрив. Цените за Mustang все още не са обявени. В допълнение към своята европейска премиера в Барселона, новият Ford Mustang ще бъде разбира се една от звездите на автомобилното изложение в Детройт в началото на януари.