Митко Ценов: Догодина искам златен медал (видео)

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Митко Ценов спечели сребърен медали при младежите но 23 години на Европейското първенство по кроскънтри, което се проведе вчера в Белград (Сърбия). Талантът от Мездра в един момент дори тръгна в атака на първото място, но не успя да се пребори с белгийския представител и трябваше за втори път в своята кариера да се задоволи със сребро от първенство на Стария континент по кроскънтри. Миналата година той спечели първия медал за България от тези шампионати, след като завърши втори при юношите старша възраст.

„Чувствам се много добре, защото тренирах специално, за да взема медал, знаех, че мога и се надявам другата година на златен медал. Конкуренцията беше много силна, имаше много състезатели, които бяхме горе-долу на едно ниво и не се знаеше кой ще вземе тези медали, които всеки иска. Всичко се реши в последните 300-400 метра“, сподели след състезанието възпитаникът на Йоло Николов.

„Харесвам всякакво трасе, щом е кроскънтри, на мен ми подапа и кал, може и много сняг, студено. Кроскънтри е такава дисциплина, че не трябва да се плашиш от нищо“, допълни Ценов.

„Може да се каже, че този медал е най-важното нещо за мен през тази година, защото, както знаете, спечелих златния медал на 3000 м стипълчейз в Тампере, но стана една грешка и сега с този медал си връщам една част от него“, завърши българинът.