Шоуто на Victoria’s Secret в цифри и факти

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Едно от най-грандиозните модни събития на годината, Шоуто на Victoria’s Secret, което се състоя преди месец в Ню Йорк, бе излъчено снощи по американската телевизия CBS. Какво обаче не знаете за този моден спектакъл? Шоуто на Victoria’s Secret в цифри и факти.

Целта на шоуто на Victoria’s Secret е да представи последната си колекция бельо и бански костюми. Огромен  екип от хора се грижи за превръщането на ревюто в истински спектакъл със сценография, декори, костюми, аранжимент, независимо от цената. За последното шоу на Victoria’s Secret бюджетът бил 12 милиона долара – 100 пъти повече в сравнение с първото подобно ревю на марката през 1995г.

Шоуто на Victoria’s Secret се провежда всяка година, седмици преди Коледа, но не винаги е било така. В средата на 90-те години шоуто се е провеждало около Свети Валентин и не е било излъчвано. От 2001-ва шоуто на Victoria’s Secret се излъчва по една от големите американски телевизии и е изместено преди коледните празници.

До момента модният спектакъл на марката се е провеждал в 4 големи града – Ню Йорк, Лос Анджелис, Маями и Кан.

Не всеки може да стане част от това изживяване. Цената на билетите за последното шоу стартира от 14хил. долара. А накрая от Victoria’s Secret даряват събраната сума за благотворителност.

Емблема на шоуто са крилата на ангелите, за които няколко пъти се е коментирало дали да не бъдат премахнати, но моделите протестирали срещу решението.

Причината за подобни предложения е, че всеки комплект крила се нуждае средно от 180 часа ръчен труд, за да бъде изработен. Освен това са тежки – рекордът до момента е за златните крила на Алесандра Амброзио от шоуто през 2011г. с тегло от близо 19 килограма.

На пробите (месеци преди ревюто) визията на всеки модел е снимана, за да може в деня на шоуто ангелите и техните екипи да разполагат със снимка, така че да не изпуснат и най-малкия детайл.

За шоуто на Victoria’s Secret тази година са били ангажирани най-много модели до момента (40), изработени са общо 67 различни костюма, използвани са 60 броя гланц за устни, а ангелите дефилират на токчета от 15см.

Кулминацията на шоуто е представянето на луксозния сутиен за милиони Victoria’s Secret Fantasy Bra. Рекордът тук държи моделът през 2000-та година на обща стойност от 15млн. долара, носен от бразилското изкушение Жизел Бюндхен. В челната тройка попадат и модела от 1999-та на стойност 10млн. долара, от 2001-ва за 12,5млн. долара, както и от 2003-та за 11млн. долара, всички представени от Хайди Клум.

До момента моделите на Victoria’s Secret Fantasy Bra са носени от модели като Клаудия Шифър, която има честта да представи първия подобен сутиен, Тайра Банкс (2 пъти), Жизел Бюндхен (2 пъти), Каролина Куркова (2 пъти), Селита Ибанкс, Адриана Лима (2 пъти), Мариса Милър, Миранда Кер, Алесандра Амброзио и Кандис Суанепул.

Вижте също: Кандис Суанепул със сутиен за 10млн.

През годините за шоуто на Victoria’s Secret са дефилирали и легендарни модели като Наоми Кембъл, Хелена Кристенсен, Клаудия Шифър. Но безспорен ветеран сред ангелите на Victoria’s Secret е Адриана Лима, която е излизала 13 пъти на модния подиум за марката.

Критики към шоуто на Victoria’s Secret
Тъй като в началото модните ревюта на марката са били доста по-скромни и обикновени, критиците ги определят като порнографски и комерсиални. През 2002-ва година Националната организация на жените в САЩ протестира срещу шоуто, защото го определя като по-лек вариант на порното.

Въпреки това всяка година близо 10милиона души стоят пред телевизорите, за да следят излъчването на шоуто.

11.12.2013/ Христина Спасова