ЗДРАВЕ НЮЗ: 3 естествени начина да свалите кръвното..

11
Добави коментар

Можете да понижите успешно кръвното си налягане без медикаменти и да се борите с хипертонията, твърдят три научни изследвания, направени наскоро в САЩ.

Хората, които работят повече от 41 часа седмично имат кръвно налягане с около 15% по-високо от останалите, сочат резултатите от наблюдения на учени от Университета на Калифорния в Ървайн. Работна седмица над 51 часа повишава кръвното с над 17%.

„Дългият работен ден не дава възможност на човек да се храни правилно и да води физически активен живот“, твърди проф. Хаю Янг и съветва: „Научете се да казвате „Край!“ на задачите в службата, когато работният ден е завършил – повечето дела търпят отлагане“.

40 минути разходка дневно понижават кръвното с 5%, но същият ефект ще постигнете и ако разходките са много, но кратки, показват резултатите от изследване, проведено в Университета на Индиана в Блумингтън. Според наблюденията на специалистите повече макар и кратки разходки дават възможност на кръвоносните съдове да почиват по-често и по този начин да запазват своята здравина и еластичност.

Ако увеличите употребата на продукти, съдържащи повече фибри – независимо дали разтворими или не, кръвното ви налягане ще спадне с 3 до 7 единици, показват резултатите от изследване в Център по хранене в Белтсвил.

„Пълнозърнестите храни като кафявия ориз и белия хляб са добър източник на фибри, но също толкова фибри има и в много плодове и зеленчуци. Това особено важи за крушите, в които се съдържат и двата вида фибри плюс калий – основен химичен елемент, когато става дума за борба с повишеното кръвно налягане“, твърдят специалистите. zdrave.bg