Винербергер ЕООД / строителни материали / Фирми – Sgrada.com

1
Добави коментар
bgreal
bgreal

Винербергер е международна компания с акционерно участие, представена в 26 държави. Централата на фирмата се намира във Виена, Австрия. Дейността на Винербергер обхваща всички процеси от добива на глина, производство, въвеждане и сертифициране на продукцията, до търговията и технически консултации при проектиране и изпълнение на система от керамични изделия – голямоформатни блокове и щурцове POROTHERM и фасадна керамика и настилки TERCA.
В своята почти 200 годишна история всеки член на групата Винербергер залага на ценности и традиции, неподвластни времето. Благодарение на солидната основа на опит и иновативни решения се концентрираме върху ползата от нашия продукт за потребителя и опазване на околната среда. Стремим се към трайно и дългосрочно развитие, като съблюдаваме както икономическите, така и социални аспекти на производството.
Винербергер стъпва на българския пазар в края на 2004 като Винербергер ЕООД и стартира с внос от Унгария и Румъния на керамични блокове с вертикални кухини с марка POROTHERM — един изцяло нов, но очакван и търсен от пазара качествен продукт. Първият ни проект „Реконструкция и модернизация на керамичен завод Луковит” е пуснат в експлоатация в края на 2007 година след близо 10 месеца на строителство.
Инвестицията от 25 млн. евро обхваща комплексна реконструкция и модернизация на завода и оборудването в съответствие с най-новите технически стандарти, внедряване на най-нови технологии за редуциране на енергията за производство, както и подобряване условията на труд и създаване на благоприятна работна атмосфера, отговаряща на изискванията за безопасност на труда и здравните норми в страната. Част от тази инвестиция е предоставена от Европейската Банка за Възстановяване и Развитие.
Реализацията на проекта оказа положително въздействие върху заетостта на населението по време на строителството и експлоатацията и като цяло подобри инфраструктурата в региона. Наред с инвестиционния климат в областта се подобриха и икономическите и социалните показатели.
Като част от групата на Винербергер се ползваме с международния авторитет на компания с новаторски и екологично ориентиран дух на развитие.
С пускането в експлоатация на завода в Луковит Винербергер ЕООД цели да предложи на нашия пазар висококачествени изделия, произведени в България, с които да отговори на нарастналите изисквания на инвеститорите, строителите и крайните клиенти.