Загадки

6
Добави коментар
bansko24
bansko24

Консумиране на екскременти, пиене на урина от човешки черепи, дъвчене на главите на живи животни и ред други ужасяващи ритуали извършва и до днес индианското племе агхори, за да се доближат до божественото. 1

Загадки
Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури. Тайните и загадките на древните цивилизации.

Доклад Вецлер-Върба или протоколите на Аушвиц

1944 година – годината, в която Рудолф Върба бяга от концентрационния лагер Аушвиц. Той е първият човек, който е предоставил доказателства от първа ръка за лагерите на смъртта, масовите убийства и плановете за изтребление на милион евреи.

Езикът на Ангелите

Ангелският език, небесното слово или Светия език е бил езикът, на който Адам и Бог разговаряли в Рая. Първите хора и ангелите говорили на него, на този език отправяли молитвите си към Бог, а той им отговарял.

Тайните на Розетския камък

Розетският камък е създаден през 196 г. пр. н. е. от владетеля на Египет в този исторически период – цар Птолемей V.

Албумът на мъртвеца

Изобретяването на фотографията по време на Викторианската епоха дава началото на една необичайни и доста зловеща практика – фотографирането на починали хора.

ДНК-то на Ричард III свидетелства за кралска изневяра

Малко преди тленните останки на монарха да бъдат положени обратно в земята изследователи обявиха, че ДНК-то от костите на краля е разкрило доказателства, която може да разклати сериозно фамилното дърво на Плантагенетите.

Даоизмът и на какво ни учи?

Даоизмът, за разлика от повечето философии на запада, не е учение, което е развивано от един човек. Основан е от Конфуций (Кун Фу-Дзъ) в една негова разновидност, а от друга страна – от Лао Дзъ.

Вавилонската цивилизация: възход и падение

Вавилонската империя се въздига върху руините на Акадската и Шумерската цивилизации. Самият град Вавилон е основан около 1894 година преди новата ера от аморитите, заселили се в Месопотамия.

Възход и падение на Калигула

Калигула е третият император, управлявал Римската империя, след като тя станала монархия. Истинското му име е Гай Цезар Германик. Той престоял на престола едва 4 години – от 37 до 41 година.

FacebookGoogle+TwitterPinterest