4 места в България, които трябва да посетите през зимата!

13
Добави коментар
sedrik
sedrik

Всички туристически дестинации има специфична красота, но някои през зимата са още по-привлекателни и заслужават да бъдат посетени именно през този сезон. Ниските температури в този случай са идеални да посетите:

 

Цигов Чарк

Ако сте начинаещи скиьори и обичате алтернативните ски писти, които са по-безлюдни, идеална дестинация е Цигов Чарк. Там ви очаква ски писта с дължина 1200м, идеална за начинаещи любители на спорта. Освен това курортът предлага уютни, семейни хотелчета и вили, в които може да се насладите на битова атмосфера, топла огнище и домашно приготвена храна. Освен това гледката към язовира е прекрасна при зимни условия. Цигов Чарк определено има с какво да ви впечатли!

Село Железница

Ако искате да се отдадете на пълен релакс, далече от градският шум и ежедневие, идеална туристическа дестинация за това е село Железница. В непосредствена близост до София, това е мястото, където може да се отпуснете в топло джакузи в гората. Да, точно така! Изградени са малки, каменни басейни с топла вода, които се намират на тихо място сред природата. Определено, ако посетите мястото през зимата ще се насладите на 100% на атмосферата, а натрупаният сняг ще допринесе допълнително за екзотичното изживяване.

Агушевите конаци

Те се водят за архитектурен паметник с национално значение, които впечатляват със своята архитектура и история. Заслужава си да бъдат видяни през всеки един сезон, но само през зимата ще видите този феотдален замък, сгушен в снежни преспи с 24-те пушещи комина. Картинката е наистина въздействаща!

 

Музеят на виното край Плевен

Да, зимата е сезонът, когато трябва да посетите този музей. Именно сега, през студените дни, прекрачвайки прага на музея ще оцените повече атмосферата му. Той се намира в пещера и предлага на посетители си 5 галерии с какви ли не сортове вина и с две дегустационни зали.

Има още много родни кътчета, които са особено очарователни през зимата! Кои са Вашите предложения за зимни дестинации?