Днес+ :: Ново разписание на влаковете

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Ново разписание на влаковете

15.12.2013 08.35

Новият график за движение на влаковете на „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД влиза в сила, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. В новата транспортна схема е заложено пускането на 47 нови влака, които ще пътуват по различни направления в страната. Подобрени са връзките между влаковете в отделните гари, увеличена е честотата им на движение, както и броят на спирките на бързите влакове. 

През 2014 г. БДЖ увеличава обема на превозите с железопътен транспорт, осъществявани през настоящата година. Превозът на пътници ще се извършва с общо 606 влака, от които: 24 международни бързи влака (като 14 от тях ще се движат само през летния сезон), 79 бързи влака (като 8 от тях са със задължителна резервация), 148 пътнически влака и 355 крайградски пътнически влака.

От железницата казват, че голяма част от направените промени в новия график за движение на влаковете са съобразени именно с постъпили предложения и молби от страна на областни и общински администрации, друга част – с обосновани искания на редовни клиенти, а трети – са свързани с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав. При изготвянето на новата транспортна схема е предвидено движението на допълнителни крайградски пътнически влакове, които ще обслужват предимно ученици и пътуващи до работните си места и обратно.

В региона на София ще бъдат пуснати в движение 12 нови пътнически влака. В новия график за движение на влаковете ще бъдат удължени и маршрутите на някои пътнически композиции. Подробна информация за новия график за движение на влаковете клиентите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД могат да получат от всички железопътни бюра и гари в страната. /btvnews.bg

Днес+