Как да си направите кекс във формата на Дядо Коледа?

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Най-хубавото на празниците е, че може да дадете свобода на въображението си, когато приготвяте празничната трапеза и декорация. Споделяме една оригинална идея, с която да впечатлите вашите близки и гости.

В купа поставете пресятото брашно. Оформете кладенче и в него изсипете предварително разтворената в млякото мая. След това добавете и солта. Отделно разбийте яйцата заедно с маслото и след това ги прибавете към останалите съставки. Добавете ванилия. Разбъркайте и ако е необходимо сложете още малко количество мляко до получаване на меко тесто.

След като тестото се получи, леко се размесва. От него отделете една малка топка. Останалата част на тестото разточете с точилка във формата на яйце. Топката тесто разделете на 3 части. От едната разточете елипсовидно парче, което ще ви послужи за брадата на Дядо Коледа. От втората направете малко топче за нос.

От третата част оформете едно малко топче, а останалото тесто леко с ръце разточете като дебел конец. Те ще ви послужат за оформянето на шапката на Дядо Коледа. Парчето тесто, което ще послужи за брада леко нарежете на ивици с помощта на ножица или нож. След това го поставете върху основното тесто.

Сложете носа, а за да направите шапката леко прегънете горната част на тестото, сложете топчето и разточения конец от тесто. За очи поставете 2 стафиди. Разтворете малко от хранителната боя и намажете шапката. Останалата част от лицето на Дядо Коледа намажете с жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, върху хартия за печене до готовност.

Снимка и рецепта: handimania.com

Вижте още: