Плевнелиев върти сделки с брата на Кунева

2
Добави коментар
TORNADO1
TORNADO1

Президентът Росен Плевнелиев и днешната видна реформаторка Меглена Кунева са свързани по особен начин още от далечната 2002 година.

По онова време Кунева е министър по европейските въпроси в правителството на Симеон Сакскобургготски, а днешният държавен глава е част от управлението на българското подразделение на германската строителна компания „Линднер“.

През юни 2002 г., Плевнелиев, който се смята за водещ експерт в инвестициите с недвижими имоти, продава съща с двор на Николай Кунев, който е брат на Меглена Кунева. Новата придобивка на семейството е в престижния столичен квартал „Лозенец“ и се състои от къща с разгърната площ 95 квадрата и двор 385 кв м. Сделката е извършена по данъчна оценка.

По онова време данъчните оценки на имотите бяха силно занижени и така хората си спестяваха сериозни такси, които би трябвало да пълнят хазната на държавата.

Любопитно е, че само 2 години преди да бъде продадена, къщата в двора е била собственост на майката на Росен Плевнелиев – Славка. Още по-любопитно е как преди това Славка Плевнелиева, за която се знае, че е от Гоце Делчев, се е сдобила с толкова апетитен имот в столицата, за да го дари впоследствие на отрочето си.

Най-любопитна е обаче в случая фигурата на Николай Кунев, който се оказва един от най-крупните собственици на жилища, сгради и парцели у нас. Цели 47 страници е справката в Имотния регистър срещу неговото име. В това отношение малкият брат на бившата еврокомисарка слага в малкия си джоб и Цветан Цветанов, и бившия шеф на Столичния общински съвет Андрей Иванов.