Красива Коледна приказка за Щастието

13
Добави коментар
si111
si111

В една красива Коледна приказка за щастието, може да се крие ключа към самия живот!

  Живели мъж и жена в разбирателство и сговор. Били много бедни, но щастието не напускало дома им, защото се обичали. Съпругата му, била за него най-красивата жена, с кожа бяла, като алабастър. Коралови устни, готови винаги за сладка целувка. Очите и били пъстри, като дълбоката морска вода. А косата и разкошната и дълга коса, мека и лъскава, с огнено медни отблясъци се спускала чак до тънката и талия. В денят на Коледа жената казала на мъжа си, че не иска друг подарък, освен един гребен, защото нейния се бил счупил. Свило се сърцето на мъжа, той нямал пари, да поправи дори каишката на бащиния си часовник, която се била протъркала от носене. Споделил и това и двамата се прегърнали, защото в изобилие имали само любовта си. Целунала го тя, на изпроводяк за работа и му подарила най-красивата си усмивка. Пътят му за работа минавал край едно часовникарско ателие, той го подминал и нещо жегнало сърцето му. Върнал се, влязъл решително и сложил бащиния часовник на тезгяха. Дали му за повредената вещ мизерна цена, но тя стигала да купи гребен за неговата любима. Излязъл щастливия човек от ателието и продължил за работа, подсвирквайки някаква мелодия.

Прибрал се в Коледната вечер, с мечтания подарък в ръка и на вратата онемял! Щастливо усмихната жена му, с отрязани късо коси, протягала към него, чисто нова каишка за часовник. Тя продала разкошните си коси, за да му направи подарък. Сълзи изпълнили очите им, когато се прегърнали. Но не поради злата ирония на съдбата, а заради огромната си взаимна любов!

Никога не приемайте любовта за даденост, грижете се за нея, защото да обичаш и да бъдеш обичан от този, когото обичаш, това е щастие! 

Красива Коледна приказка за Щастието 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Like this:

Like Зареждане…

Коментирай

Коментари