Топ 5 на диетите за бързо отслабване

18
Добави коментар
mitkowin
mitkowin

Кой са най-ефикасните и популярните диети за бързо отслабване? Вероятно всяка жена иска да научи отговора на този въпрос. Бързата загуба на тегло не е за всеки и трябва да се прилага само от хората, които са здрави и търсят бързо отслабване. Тези топ диети за бързо вталяване са предназначени да служат за скоростно отслабване. Всеки, който иска да отслабне трайно обаче, трябва да направи повече от спазването на една диета – да сложи край на лошите си хранителни навици, а не просто да търси лесно вталяване.

Нито една от тези бързи диети не е подходяща за лица под 18 години, както и за бременни и кърмещи жени, диабетици и хора със сериозни заболявания. Нашите предложение са най-добрият начин да отслабнете в краткосрочен план, но в дългосрочен план от вас се изисква много повече – да изразходвате повече калории, отколкото консумирате. Разбираме, че това е трудно предвид всеобщото обездвижване, което е враг на здравето и стройната фигура.

3-дневна диета

Тази диета е за бързо, временно отслабване. 3-дневната диета е идеална за всеки, който може да следва стриктно хранителния режим, без да се отклони от него. Тази диета обаче не е подходяща за дългосрочна загуба на тегло, тъй като може да доведе до дефицити, слабост и раздразнителност. Диетата се характеризира с меню, бедно на мазнини.

През първия ден закусете с половин грейпфрут, 1 филийка хляб с лъжица фъстъчено масло. Може да пиете кафе. Обядът включва риба тон, филийка хляб, кафе или билков чай. Вечерята се състои от порция постно месо с гарнитура от зелен фасул и моркови. Десертът пък е истинско удоволствие – чаша сладолед.

Закуската за втория ден включва черно кафе или чай, яйце, филийка хляб и банан, а обядът – 1 чаша извара, 5 солени бисквити, чай. Вечерята е по-обилна: говеждо месо или хот-дог, половин чаша моркови, банан, броколи, няколко лъжици ванилов сладолед за десерт.

Започнете последния ден от 3-дневната диета с черно кафе или чай, 5 солени бисквити и 100 грама сирене. За обяд хапнете яйце и препечен хляб, а за вечеря – риба тон, моркови, карфиол и няколко парченца пъпеш.

5-дневна чудо диета на Адел Пан

Добре е да мислим и за нивата на кръвната захар, а не само за излишните си килограми. Тази диета е идеална за регулиране на апетита и намаляване на кръвната захар (за недиабетици), както и за всеки, който иска да отслабне за цял живот. Тази диета обаче не се препоръчва за дългосрочна загуба на тегло. Тя се характеризира с консумирането на малко въглехидрати и калории. Смята се, че ако имате сравнително ниски нива на кръвната захар, няма да се нахвърляте на храната заради вълчия си апетит. По време на диетата хапвайте пилешко месо, зеленчуци, яйца и плодове.

 7-дневна диета

Тази диета е подходяща за отслабване преди голямо събитие. Може да свалите от 5 до 11 килограма за 1 седмица. Хранителният режим не се препоръчва в дългосрочен план. По време на диетата ще наблягате основно на месото, яйцата и зеленчуците. Плодовете и млечните продукти са изключени от менюто. Редувайте пилешко и свинско месо. Ако едното хранене е месно, то другото се състои от твърдо сварени яйца и зеленчуци.

Диета със зелева супа

С тази диета може да свалите до 7 килограма за седмица. Зелевата супа е идеална за отслабване, макар че много хора не я обичат. С тази диета лесно ще свалите излишните килограми и дори ще намалите апетита. Диетата включва малко мазнини и калории. Не я спазвайте повече от седмица, защото може да развиете отвращение към зелето и зеленчуците като цяло. Изберете си рецепта за зелева супа, която е лесна за изпълнение и консумирайте само супа и зеленчуци.

 Диета с грейпфрут

Тази диета е идеална за временна загуба на килограми и се препоръчва на хора с наднормено тегло. Този хранителен режим не се препоръчва обаче на хора със стомашни проблеми. Може да спазвате диетата до една седмица. Позволено е да използвате масло и салатен дресинг. Сокът от грейпфрут не трябва да е подсладен. Всеки ден консумирайте от цитрусовия плод. По време на диетата са позволени следните храни: орехи, говеждо месо, броколи, моркови, зеле, сирене, краставици, яйца, риба, зелен боб, зелен лук, пресни зеленчуци, маруля, свинско месо, червен лук, пиле без кожа, домати, спанак и майонеза.

Трябва да отбележим, че диетите за бързо отслабване не са гаранция за трайни резултати. Дали ще запазите новото си тегло, зависи само от вас.

 

Топ 5 на диетите за бързо отслабване 5.00/5 (100.00%) 3 votes