Ето коя е най-ефективната диета за отслабване!

1
Добави коментар
lifestylebg.com
lifestylebg.com

Американски учени обявиха коя е най-ефективната диета. Стриктното изпълняване на хранителния режим  гарантира намаляване на телесната маса с около килограма за седмица. А ако диетата се прилага точно 7 дни (както е по-указание) няма и риск за здравето.

Става въпрос за т.нар. зелева диета, която стана доста популярна още през миналия век, пише ПИК. Основното ястие е зелева супа, която може да хапвате всеки път, щом усетите глад. Важно е да се знае, че режимът трябва да бъде изпълняван точно 7 дни, тъй като в противен случай ще лишите организма си от доста хранителни вещества, което може да доведе до различни здравословни проблеми.

За да запазите ефекта от свалените килограми е добре да ограничите приема на т.нар. „вредни храни” и след диетата.  Яжте от всичко,но с мярка.

 

Как се приготвя зелевата супа?

Необходими продукти:

½ зелка (среден размер)

6 стръка праз

2 зелени чушки (може и люти)

5 домата (за предпочитане консервирани през зимния сезон)

3 моркова

Връзка целина

Сол и подправки на вкус

 

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се нарязват и се заливат с 4 литра вода. Вари се около 1 час. В зависимост от предпочитанията може да добавите и 2-3 лъжици олио или зехтин.

 

Супата е основното ястие, което може да хапвате по няколко пъти. Разпределете порциите си така, че да ви стигне за целия ден.  Позволява се по чаша чай или кафе без захар. А ето кои са и останалите храни, които в комбинация със зелевата супа, ще ви помогнат да свалите излишните килограми:

 

1 ден:  Плодове по избор, без банани

2 ден: Един изпечен картоф с масло, задушени зеленчуци по избор (не прекалявайте с мазнината)

3 ден: Плодове и зеленчуци по избор,без банани и картофи

4 ден:  До 8 банана + мляко

5 ден:  Това е месният ден. В зависимост от предпочитанията може да изберете пилешко или телешко месо, ако сте вегетарианци – тофу.

6 ден:  Риба и зеленчуци по избор, без картофи

7 ден:  400 грама кафяв ориз и зеленчуци. Позволява се плодов сок без подсладители