Хакнаха сайта на Станишев

5
Добави коментар
Xpucu
Xpucu

 

…или за интернет неволите на един български премиер.

Снощи из интернет обществото плъзна новината, че персоналният weblog на Сергей Станишев, намиращ се на адрес http://stanishev.bg е бил хакнат.

 

И действително, влизайки в сайта се виждаше един index със следния текст:

„Този сайт е хакнат от няколко БЕСНИ, но иначе обикновени граждани на Република България!Изключително тъпи и некадърни трябва да сте червени боклуци такива, ако смятате, че безочливата ви жалка кампания, би могла да заблуди нещо различно от един необразован и некадърен човек.Това ли е електоратът ви?Толкова ли сте смешни, че паднахте до най-елементарното ниво на манипулация и лъгане?… к’во ли питам… то е ясно!!!Писна ни да обирате България пред очите ни, да съсипвате природните и богатства и да оронвате авторитета ни като нация… Взимайте си ДПС с вас и хващайте дивия!!! Позор е слаба дума за вас и вашите дела!!!PS: не сме „платени хакери“, и не го правим от името на някоя политическа партия, ние просто мразим ВАС!!!Ние и хората като нас сме бъдещето на България и всеки божи ден се скъсваме от работа и мизерстваме заради вашата безочливост и НАГЛОСТ!!! Левски и Ботев не са си дали живота за да си пълните вие гушите!!“

 

Най-весело ми стана, когато видях сорс кода на страничката 🙂

Интересните моменти от него:

meta name=“Description“ content=“бсп са боклуци“meta name=“keywords“ content=“gay porn, pedophilia, anal sex, turkish scam“

***уточнявам: това е описанието и ключовите думи, по които търсачките се ориентират за съдържанието на сайта. Да живее SEO-то 🙂

!– za webmasterite: SUPER ZLE STE –

***коментар в кода, предназначен за гуруто, изградило сайта 🙂

 Официалната хакната страница

*** самото заглавие на страницата. (онова, което виждате в синята лента на браузъра ви)

Разгледайте го тук.

Дозата смях беше ок, но истинското ходене по мъките започна днес, когато екипът на премиера започна да „оправя“ сайта.

Вместо да го направят по далеч по-културния начин: да сложат един надпис „under construction“ и да го спрат, докато не стане готов, те решиха да го пуснат веднага и да работят върху него, докато е онлайн. Плачевно.

The campaign slogan fits here? Да живеят темплейтите!

Интересен избор на снимка, г-н Премиер. Сякаш се присмивате. Докато българските webmasters (същите тези, на които не се доверихте очевидно, като избрахте румънска фирма да ви направи сайта – но и дотам ще стигна) всъщност Ви се присмиваха на Вас.

 

С всяка изминала минутка се виждат все повече идиотщини на румънските колеги, които явно не могат да осъзнаят факта, че това е представителен сайт на министърът на една държава, член на ЕС.

BALGARSKA SOTsIALISTIChESKA PARTIYa

Език свещен на моите деди!

За управлението embed За политическото лидерство embed Подкрепа за реалната икономика embed

За това как се прави сайт. embed.

a href=“http://stanishev.republika.ro/default.aspx“ class=“en“

Да не би да сменихте гражданството, г-н Премиер? Или смятате за удачно министър председателя на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ да се вясва в интернет пространството с адрес republika.ro ?

created by http://republika.ro

Дойдохме си на думата. Въпреки, че това е една доста тематична фирма (както четем в сайта им, „You’ve entered the place where SOCIAL is at home. If you’re looking for the perfect partner to conquer the World (Wide Web), then look no more.We have the tools to serve OUR cause and TOGETHER we can lead the social web revolution.“).

И въпреки това. Премиер сте на България. Твърдите (дори и в пословичния вече сайт е написано), че най-хубавото място на света е България. Че тачите и любите нашата страна. Която, между другото – за Ваша информация – се слави с това, че е родина на едни от най-добрите IT специалисти в СВЕТОВЕН МАЩАБ.

Защо тогава избрахте чужда фирма да Ви направи сайта? За да се стигне до издънката снощи, може би?

Защо и в момента в сайта Ви всички папки са обозначени с имена на РУМЪНСКИ? Защо линковете водят до адреси .ro ? Какво е Articole? Някоя нова българска дума, може би?

Сигурна съм, че официалното Ви изявление ще бъде, че някакви идиоти са се изгаврили с вашия сайт, защото им е било платено или защото се правят на интересни. Само че не е така – Вие се изложихте с цялата простотия в опитите да си оправите сайта.

Хвала на такива родолюбци!

Да ти хакнат сайта – ежедневие. Да се изложиш пред цялата страна, която управляваш – безценно.

 

С благодарности към Оги, че информира за събитията 🙂