20 Дек Прекрасна първа реклама за „Как да си дресираш дракон 2” Избрана

1
Добави коментар
stoyan.sh
stoyan.sh

Ще започна с две уточнения. Първо, „Как да си дресираш дракон 2” е моят най-очакван филм за 2014 г. Второ, отдавна не ми се беше случвало да пиша коментар за трейлър с перманентна усмивка на лице, причинена, естествено, от самото видео. Първата същинска реклама за викингското приключение започва и завършва с най-важния коз от оригиналния филм – говоря за неподправените взаимоотношения на Хълцук и Беззъб (а ла „Лило и Стич”). Без тях първият епизод щеше да бъде поредното високо бюджетно анимационно приключение с много ефекти, но без душа.

Настоящият клип сякаш казва „Да, знаем къде е сърцето на филма. Не сме го изгубили в очаквано разширения мащаб на продължението”. Четох, че DreamWorks Animation са имали големи разправии с разпространителите от Fox, които са издали една от най-сериозната изненада в новата серия. Наистина не беше нужно да научаваме кой е мистериозният драконов ездач, макар че приликата между новият герой и Хълцук е очевадна. 

Още от предварителната реклама знаем, че кльощавият непохватко от остров Бърк се е превърнал в симпатичен и смел младеж, който слага кинематографичното израстване на Невил Лонгботъм в малкия си джоб. Проблемът е, че вторият епизод се отдалечава все повече от литературната основа, а на мен наистина ми се искаше да видя триизмерна версия на лукавия враг номер едно на Хълцук – Алвин. 

Както и да е.

Засега всички показатели сочат, че „Как да си дресираш дракон 2” лети в мащабна, интересна и емоционална посока. Пожелавам на анимационното продължение да премине качествения контрол на Филмче.нет и да оправдае високите ми очаквания. Първия трейлър вече го направи. 

Премиера в България: 20.06.2014 (How to Train Your Dragon 2 / Александра филмс / Dream Works Pictures)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂