East 17 и C-Block идват за “Обичам 90-те“

19
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Третото издание на „Обичам 90-те“ ще зарадва верните си фенове на 7 юни 2014 г. в Зала Фестивална, София. В навечерието на Коледа и Нова година стартира продажбата на билети за концерта, съобщават организаторите Коко ейджънси и Радио ENERGY.

Харесай страницата ни във Facebook

Първите имена, потвърдили участие в третата част, са любимците на няколко поколения музикални фенове – групите East 17 и C-Block.

В предишните две издания на концерта публиката имаше възможност да си припомни любимите си хитове от 90-те с изпълненията на Dr. Alban, 2 Brothers on the 4th Floor, ICE MC, DJ Sash!, NANA, SNAP! и неостаряващите 2 Unlimited. Всички тези изпълнители пренесоха духа и заряда на 90-те на българска сцена и припомниха на фенове си, защо музиката на 90-те винаги ще бъде харесвана.

Сега е ред на други емблематични имена от този период да задвижат парти машината на 90-те и през 2014 г. отново да осигурят незабравими емоции на феновете в България.

Една от най-популярните английски поп групи от началото на 90-те, East 17, ще кацне у нас за втори път, за да зарадва порасналите си фенове с изпълнение на любими хитове от изминалото десетилетие.

Групата е формирана от Тони Мортимър в края на 1991 г. в град Уолтъмстоу. Името си те взаимстват от пощенския код на квартала, където са израснали. Тони Мортимър е само на крачка от подписването на договор за соло кариера с London Records, когато бившият музикален мениджър на Pet Shop Boys, Том Уоткинс, го убеждава, че в момента музикалната сцена се нуждае от момчешка банда, противоположна на Take That, в която да се влюбят лошите момичета. Така се ражда идеята за East 17, в която влизат Тони Мортимър, Тери Колдуел, Джон Хенди и Брайън Харви.

Дебютниът сингъл на групата, „Hous of Love“, е издаден през 1992 г. и става номер едно в класацията за сингли. Момчетата от Уолтъмстоу продават над 18 млн. копия от албумите си в световен мащаб – рекорд, който не е задминат от нито една друга бой-банда, дори от „Тейк дет“. В биографията си групата има 18 топ 20 хита. East 17 печелят обичта на милионите си фенове по света с хитове като „Let it Rain“, „Stay Another Day“, „It’s Alright“ и „If You Ever“.

C-Block, които също ще станат част от третото издане на „Обичам 90-те“, са немска хип-хоп и евроденс група, създадена от музикалните продуценти Йорг Вагнер, Улрих Бухман и Франки Милър през 1995 г. Първоначално тя се състои от американските рапъри Mr. P (Джеймс Уайт) и Ред Дог (Антъни Джоузеф), а по-късно към тях се присъединяват вокалистите Тереза Балтимор, Престън Холауей и Ракел Гомез.

Дебютният сингъл на групата е „Shake Dat Azz“, но истинска популярност сдобиват с песента „So Strung Out“, която достига топ 10 в много европейски класации и топ 5 на Viva Top 100. Други парчета на C-Block, които се превръщат в любими на публиката, са хитовете „Keep Movin“, „Everything’s Good“, „The Future Is So Bright“, „Time Is Tickin’ Away“ и „Broken Wings“.

Билети могат да се закупят на място от касите на Eventim.bg, онлайн на сайта на Eventim.bg както и от касите на партньорите от тяхната дилърска мрежа. Организаторите пускат билети с промоционални цени до изчерпване на количеството. Цените на първите 1000 билета са с промоционална цена от 35 лв. Следващите 1000 билета ще се продават за 40 лв. Редовните билети ще са на цена от 50 лв.

Повече информация за концерта, изпълнителите и билетите за третото издание феновете могат да следят на страницата във фейсбук „Обичам 90-те/I Love the 90′s“.

Коментари

коментар(а)