Грижа за ламинат и дървен под

2
Добави коментар
parketilazur

Грижа за ламинат и дървен под

Много домакини се питат по какъв начин да поддържат новия дървен под. Изящната визия внася много стил, комфорт, топлина, дори навява за лукс, но дали ламината е лесен за поддръжка. Как лесно и бързо да се избавим от петната, от драскотините и други повреди нанесени върху дървеното покритие на ламината?!
Подовото покритие от ламинат или естествена дървена повърхност изглежда ефективен, красив, дори благороден, но с времето налага своята нужда от износване. За редовно поддържане на дървения под не се изискват невъзможни неща, скъпи препрати или нещо по-специално. Ламинат лесно може да поддържате в добър вид само с едноседмично забърсване на прахта. С почистване на прах и насъбрана мръсотия по гланцираната повърхност на дървения под или ламинат ще имате гарантирано дълго красив и здрав под. Всяка попаднала върху него частица, крие риск от надраскване. Течностите разлети върху ламината са опасни, в случаи, че намерят пролука и проникнат в дълбочина. За да не се получават тези неща и да не се предизвикват по-сериозни щети е добре да се вземат мерки около почистване и забърсване на ламинат веднага и навреме.
За почистване на дървен под и ламинат е нужно само минаване с прахосмукачка с плоска пристфака за гладък под.
Бъдете внимателни с приставки за прахосмукачка с колелца. Те винаги крият риск за надраскване повърхността на дървения под или ожулване на гланца на ламината.
Полагайте нужните грижи всяка седмица. С редовно почистване на ламината ще предотвратите евентуален риск от бързото му износване.
Местата около перваза и праговете на вашия ламинат събират повече прах. За по-лесно и бързо почистване използвайте микро фибърна кърпа. Те обират всичко прецизно, без да разпръскват влакна и парчета прах. Пред входната врата върху ламината поставете изтривалка. Почистването около това място ще изисква ежедневна грижа, а по този начин ще си го спестите. Много по-лесно е да изтупате изтривалка, вместо всеки ден да коленичите по ламината, за да забършете пода и да отстраните едрите парченца кал и камъчета, нали?!