Не гласувайте за Дядо Коледа!

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Предстоят избори** и реших да напиша тази публикация, за да ви предупредя да не гласувате за Дядо Коледа. На пръв поглед изглежда, че той е харесван от всички и е подходящият човек, който ще оправи България, но всъщност това изобщо не е така.

Да започнем от това какъв е. Възрастта му показва, че е стар кадър на системата. Не може да ме убедите, че толкова години ще бъде оставен да си разиграва коня (или по-точно – да си разиграва елена), ако не беше в нерегламентирани връзки с елита. А и обърнете внимание на червения костюм. С него Дядо Коледа най-нагло парадира с комунистическата си принадлежност.

Освен това той дълги години прокарва интересите на една американска бутилираща компания, която няма да назоваваме, но всички се сещате. Този бих казал безочлив лобизъм води до влошено здраве на децата ни, но Дядо Коледа това не го интересува – достатъчно е да прибере комисионните си!

Злите езици говорят, а и някои вестници вече писаха, за не до там светлата страна на този човек. На всички е известна неговата любовна връзка с много по-младата от него Снежанка. Публична информация е и фактът, че е известен на полицията за множество влизания с взлом. Малко хора обаче знаят за другите му прегрешения – не декларира доходи и имоти, въпреки че очевидно притежава фабрики и работилници. Има слухове и че е разследван от Интерпол за използване на различни самоличности (Санта Клаус, Дядо Мраз, и други), но все още няма официална информация по въпроса. Целта на кандидатурата му тук прозира ясно – с получения имунитет ще избяга от съдебно преследване.

За хората, които харесват дейността му имам няколко факта – действията му са изцяло кампанийни. Просто аудиторията е друга. Докато останалите партии раздават кебапчета, той раздава играчки. Но подходът е същият – еднократна инвестиция, която да му осигури после дълги години облажване с нашите пари. А и в неговото предприятие нещата не са толкова розови, колкото ни ги представят продажните медии. Малко са критиците, които отбелязват лошите условия на труд на служителите му – работи се при много ниска температура и служителите биват карани да работят много повече от обявеното работно време, но без допълнително заплащане.

Платените журналисти се опитват да ни убедят, че въпреки напълно компрометираната му личност, Дядо Коледа може да бъде проводник на някои добри политики. Това е една голяма лъжа. Първо, Дядо Коледа е известен с незаконното си подслушване и следене – всяка година той получава информация по различни канали, вкл. незаконни СРС-та, за поведението на децата ни.

Икономическата му политика също ще бъде пагубна – с ежегодните си, масови подаръци той дълги години е забавял икономическия растеж и е задушавал малкия и средния бизнес. Както знаем „няма безплатен обяд“, и бизнесът добре знае това, защото плаща със залежали стоки и липса на работа, докато Дядо Коледа използва позициите си за да раздава своите играчки и печели от комисионни за лобизъм и реклама. Напълно порочна практика, от която страда българският предприемач.

Електронното правителство ще видим през крив макарон – Дядо Коледа продължава да използва остарялата си система с хартиени писма и папки. И въпреки че обяви, че приема и електронни писма, това е само проформа – след това те се разпечатват и влизат в хартиения процес. Не можем да очакваме от такъв човек да разбира ползите от електронната администрация. Дори и на „зелените“ избиратели няма как да е симпатичен – камери на няколко телевизии са го снимали как налага своите елени, за да се движат по-бързо, а насилието над животни е подсъдно в нормалните западни държави.

Това са фактите. Всеки сам да си направи изводите, но моят апел е да не гласувате на 12-ти за Дядо Коледа, защото той е просто поредният, който иска парче от баницата. И скрит зад добре полиран медиен имидж ще доведе страната ни до нови беди.

За съжаление Дядо Коледа не е изключение – всички, които ни се предлагат, също са напълно компроментирани и са доказани престъпници. Оставени сме в една патова ситуация, в която нямаме избор. Като че ли самият дявол е пратил своите демони да се кандидатират. Къде са честните българи в листите? Къде са младите? Щом червени лобисти със съмнителен бизнес и неясни политики са единственият избор, не виждам как ще се оправим.

И моля, не обявявайте това за черен пиар. И не ме обявявайте за негативен и скептичен. Просто събирам на едно място информация за личност, която само си мислим, че познаваме.

* публикацията може да съдържа следи от ирония **Текстът е писан преди изборите на 12 май т.г., затова се споменава тази дата

Източник: blog.bozho.net