Здравословно хранене и отслабване

4
Добави коментар
daotslabnem
daotslabnem

   Честито! С отварянето на тази страница вие направихте първата крачка към по-здравословен начин на живот. Тук може да се запознаете какво представлява нашата програма за здравословно хранене и да решите дали ще направите следващата стъпка – да се свържете с нас.

 

   Всеки от нас в определен момент от живота си се е сблъсквал с проблема „килограми“, независимо дали става въпрос за излишни килограми (отслабване) или нужда от допълнителни такива (изграждане на мускулна маса), чрез спазването на някаква диета. В повечето случай проблемът е с наднорменото тегло или още по-лошо със затлъстяването. И не случайно – от 1980 год. насам броят на хората със затлъстяване в света се е увеличил двойно. А най-лошото, е че повече от 40 милиона деца под 5 годишна възраст са с наднормено тегло (данните са от Световната здравна организация за 2010 год.).

 

   Наднорменото тегло и затлъстяването се определят като ненормално или прекомерно натрупване на мастна тъкан, които могат да навредят на здравето. Те са петият водещ риск за глобални смъртни случаи. Най-малко 2,8 милиона възрастни умират всяка година като резултат от наднормено тегло или затлъстяване.

 

   Основната причина за затлъстяването и наднорменото тегло е енергийния дисбаланс между консумираните калории и изразходваните калории. В световен мащаб основните причини са:

 

повишен прием на енергия – храни, които са с високо съдържание на мазнини, сол и захари и с ниско съдържание на витамини, минерали и други микроелементи

намаляване на физическата активност – дължи се на все по-заседналият характер на много форми на работа, променящите се начини на транспорт , както и нарастващата урбанизация

 

 

   Проблемите с излишното тегло, както и свързаните с него заболявания, са до голяма степен предотвратими. Изборът ни на по-здравословни храни и редовната физическа активност са най-лесния избор за борба с килограмите.

   Ето затова ние Ви предлагаме 13 седмична програма, в която ще се научите как да се храните здравословно за да се преборите с колограмите, които Ви измъчват (без спазване на изтощителни диети). Като здравословно не означава единствено отслабване, а промяна в начина на живот, чрез натрупване на знания как да се храним, така че да даваме на организма ни всички необходими хранителни вещества без да трупаме излишни килограми.