Как ретроградният Меркурий влияе на ежедневието ни?

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Енергията на нашата планета, някои природни явления, емоционални и физически състояния – според астрологията всички тези феномени се дължат на взаимодействието на планетите, разположението им и обмяната на енергия.

Чудили ли сте се защо има дни и седмици, в които нищо не върви както трябва? Не само вие се чувствате зле емоционално, а дори техниката в офиса се поврежда незнайно защо! По улицата е настанал хаос, транспортът закъснява, а вие не можете да се доберете до офиса? Най-вероятно ретроградният Меркурий е виновен за този малък своеобразен катаклизъм.

3-4 пъти в годината Меркурий пресича орбитата на Земята. В този момент ако го наблюдавате с телескоп ще ви се стори, че Меркурий се върти назад. Оттам идва и наименованието „ретрограден Меркурий“. По тази причина вместо да напредват, зодиакалните знаци за Меркурий вървят в обратен ред. В резултат на това всичко на Земята, което е под влияние на Меркурий, се превръща в малък хаос.

За да успеете да се справите с този безпорядък ви предлагаме няколко съвета, които ще ви помогнат през тези няколко седмици, в които се появява този феномен.

Ретроградният Меркурий може да влияе дори на техниката и електрониката. Затова най-добре си направете резервен архив на всичко, което смятате за ценно – телефонни номера, информация от компютъра ви, насрочени срещи.

Ако планирате пътувания, знайте, че Меркурий влияе и на транспорта. Ако пътувате с колата си – подгответе си резервна гума. Ако летите със самолет, уверете се, че сте си взели паспорта и че сте тръгнали навреме. За екскурзиантите – сложете допълнително храна в раниците си! Може да ви потрябва.

Прегледайте всички документи, преди да ги подписвате. Особено онези, които касаят сключване на договор. В този период е добре да се възползвате от възможността да довършите стари задължения, вместо да се впускате в нови. Хората сме склонни да се нагърбваме с хиляди задачи, без да си даваме сметка колко психически изтощително е това. Обмислете приоритетите си, с които да се заемете, когато Меркурий се върне обратно към нормалното си въртене.

Когато Меркурий обърне посоката си на обратно, е много вероятно ежедневието ви да изобилства от недоразумения. Затова се подгответе, че трябва да повтаряте и потретвате, ако се наложи. Говорете бавно и обмислено. Ако сте мениджър или по някакъв начин делегирате задължения на някого, бъдете особено внимателни, за да избегнете поредица от груби грешки, които могат да възникнат.

Предвидете неочаквани срещи. Ретроградният Меркурий може да завърти така нещата, че да срещнете хора от ваше минало обкръжение или роднини, които не сте виждали от цяла вечност.

В този дух – оглеждайте се и за бивши гаджета и партньори, на които не искате да налитате. В тази фаза Меркурий може да ви спретне неприятна среща с някого, когото не желаете да виждате.

Бъдете търпеливи. Понякога е по-добре просто да се оставите влиянието на тази планета да ви напътства. Невинаги това предизвиква безпорядък. Може пък вселената да има специален план за вас и затова да се намесва в ангажиментите ви. Бъдете търпеливи и ще разберете!