Няма да повярвате, че навън е зима!

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Днес преди обяд облачността ще е предимно значителна и на отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са между 9° и 14°, по-ниски, до 5°-6°, в местата с трайна мъгла. Максимална температура в София – около 10°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Мъгливо ще остане през целия ден в западните и централните райони на Дунавската равнина, докато над останалата част от страната, след пладне, облачността ще се разкъса и намалее.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна в сутрешните часове. Максималните температури ще са до 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2–3 бала. Температурата на морската вода е 7°-8°. Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца.

Над планините ще има значителна облачност, намаляваща по-късно през деня до предимно слънчево. Преди обяд по високите върхове на Рила и Пирин ще превали слаб сняг.

Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 7°, на 2000 метра – около 2°.