47 ронини (2013)

14
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Историята им е екранизирана в Япония неколкократно, за пръв път още преди век, а това е холивудската версия, очаквана по кината в самия край на 2013 г.

Новият филм е епично 3D фентъзи за легендарните 47 самураи, отмъстили за смъртта на своя господар и погребани с почести в храма Сенкоджи в Токио.

Сред японските имена в актьорския състав са Таганобу Асано („Затоичи“, „Монгол“), Хироюки Санада (премиерният „Върколакът“, сериалите „Изгубени“ и „Отмъщението“), Того Игава („Последният самурай“, „Мемоарите на една гейша“), Ринко Кикучи („Вавилон“, „Огненият пръстен“).

Какво прави Киану в тази компания? След като коварен феодал убива господаря им и завладява земите им, 47-те самураи без водач поемат по пътя на отмъщението и се заклеват да върнат честта на народа си. Прогонени от домовете си и разпръснати надлъж и нашир, смелите ронини търсят помощта на Кай (Киану Рийвс), когото тe самите са обрекли на заточение, и поемат заедно на пътешествие, което ги изправя срещу митични чудовища, променящи облика си магьосници и чудати страшилища.

В тази битка поробеният изгнаник става тяхното най-страшно оръжие. Той ще се превърне в герой, вдъхновил шепата бунтовници да превземат вечността.