Дрехи за езда и с щампи на кон носят късмет през 2014 година

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Играч на поло върху кон – една от най-разпознаваемите емблеми в света, е изцяло създадена от големия дизайнер Ралф Лорен. Логото предизвиква страхотен фурор в Америка през 1974-а, годината, в която се ражда и дъщеря му Дилан Лорен. Сега тя е собственик на най-големия магазин за бонбони в света – „Кенди бар“ в Ню Йорк. Но именно тя вдъхновява големия дизайнер да шие дрехи за езда.

Като дете Дилан Лорен се интересува главно от 2 неща – мода и коне. И много харесва ботушите си за езда. Дотолкова, че един ден отива с тях на училище. А баща , който е известен с невероятния си търговски нюх, е силно очарован от нея. Резултатът е, че прави цяла колекция с дрехи като за каоубоите от американските уестърни.

Слага на някои модели рисунка на кон и емблемата с играча на поло. Може би няма друго толкова известно лого с кон с изключение на изправения на задните си крака кон от „Ферари“.

Всъщност и на новогодишната нощ, а и изобщо през цялата следваща година ще доминират дрехи за езда и такива с принт на коне. И този път това не е лична кампания на 74-годишния Ралф Лорен. Според китайския хороскоп 2014-а ще е годината на Дървения кон. Затова съвременните експерти по фъншуй – древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията и подобряване на личния живот, съветват облеклото през следващата година да е точно като от колекцията на Лорен през 1974 година.

Ще се носят плътни сака с декоративни кръпки на лактите, шапки за езда, широки бричове, които се стесняват при прасеца, както и дрехи с рисунки на кон. Всичко това е в основата на стила за 2014 година.

Разбира се, фъншуй специалистите вече имат цели поредици, посветени на темата в облеклото. Те са категорични, че човек ще има повече късмет, ако в първите часове на 2014-а е облечен с такива дрехи, нищо че според китайския календар годината на Коня ще дойде чак на 31 януари и ще продължи до 18 февруари 2015 година. Между другото китайският Кон съответства на Лъв в западния зодиак. А в българския фолклор конят също е един от най-добрите символи. Неговият образ се свързва с военната храброст, безстрашието и славата. Да не говорим, че конете са единствените животни, които участват в олимпийски спорт.

Но ако някой прочете дори само една книга за фъншуй и разгледа внимателно новите колекции на дизайнерите, ще е убеден, че големите имена в модата спонсорират писането на тези томове. А между повечето моделиери сякаш съществува едно неписано споразумение – дрехите им са различни, но все се откроява някаква тенденция. И в следващата година със сигурност ще е триумфът на конските шарки и рисунки. Именно това е тенденцията и за новогодишното облекло.

Тоест модерни ще са панталонът с конична кройка – този, който се стеснява къмдолната част, и блейзърът – независимо с един или два реда копчета. Ето такива качествени сака се продават в хубавите и скъпи магазини. Въпреки че преди време стилистката Мариел Хан – това е жената, която преобрази Риана, разказа, че е купила подобен модел втора употреба за певицата от Барбейдос. В Англия например този тип магазини се управляват от опитни колекционери, които са специализирани само в продажбата на дизайнерски дрехи втора употреба. Най-популярният магазин там е „Стайнбърг и Толкин“, който е собственост на Трейси Толкин, внучка на известния автор на „Властелинът на пръстените“ Джон Роналд Руел Толкин.

През 2014-а обувките може да са от велур – кожа с кадифена повърхност (долната страна на кожата се полира и обработва), а чантите – с дълъг косъм от пони. Изброените по-горе дрехи са доста спортен вариант за новогодишната нощ на 31 декември срещу 1 януари. На това основание големите дизайнери отдавна са направили поли и официални вечерни тоалети с рисунки на коне отпред.

Според специалистите по фъншуй актуалните цветове ще са както конските шарки, така и дрехите в черно, кафяво и бяло (основните цветове на конете), както и всички нюански на синьо, тъй като влизаме в годината на Синия дървен кон. Бижутата е хубаво да са със скъпоценни или полускъпоценни камъни. В новогодишната нощ по средата на масата трябва да бъде поставена и клонка от бор, съветват още фъншуй експертите. Разбира се, през цялата година е хубаво в дома да присъства и талисманът на годината – фигурка на кон.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти